Izvor: Jugmedia arhiva vesti 29.04.2016

Vučić: Lično ću razgovarati sa radnicima i vlasnicima „Jure“ u Leskovcu (VIDEO)

Jugmedia 29.04.2016
LESKOVAC – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će se postarati da lično razgovara sa vlasnicima i radnicima fabrike elektro-kablova Jura u Leskovcu, koji su ovih dana organizovali petnaestominutni štrajk zbog navodne torture vlasnika… »

Računam na koaliciju sa SPS i SDS

Jugmedia 29.04.2016
Opština Pirot jedna je od retkih koja je izdržala naprednjački stampedo zahavljujući dugogodišnjem predsedniku ove opštine i lideru GG “Koalicija za Pirot-Vladan Vasić“, koja je osvojila 23 od 56 odborničkih mandata. Kakva je bila predizborna… »

Inspekcija rada u leskovačkoj „Juri“

Jugmedia 29.04.2016
LESKOVAC – Inspektori rada danas vrše nadzor u fabrici Jura u Leskovcu nakon što su se pojavili navodi u medijima o fizičkom i mentalnom maltretiranju radnika, potvrdio je ministar rada Aleksandar Vulin. On je istakao da neke od optužbi koje su… »

Cvetanović o „Juri“: Ne treba tu da se meša ni gradonačelnik ni država

Jugmedia 29.04.2016
LESKOVAC – Iako su radnici „Jure“ pre nekoliko dana apelovali preko Jugmedie da im u rešavanju njihovih problema sa rukovodstvom fabrike pomogne gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović je preko televizije B92 poručio da on „tu ne treba da se… »

Simulirano Hristovo raspeće u Podvorcu

Jugmedia 29.04.2016
LESKOVAC – Mladi Romi u leskovačkom naselju Podvorce i na ovaj Veliki petak simbolično su prikazali raspeće Isusa Hrista. Biblijske scene Hrista sa krstom na leđima i vencem od trnja na glavi na putu do Golgote. izvedene su u organizaciji Zajednica… »

Mladić pucao sebi u glavu

Jugmedia 29.04.2016
VLASOTINCE – Dvadesetrogodišnji Z. S. iz Vlasotinca ubio se noćas, pucavši sebi pištoljem u glavu, potvrđeno je Jugmedii u tamošnjoj policiji. Tragedija se dogodila jedan sat posle ponoći u kući njegove porodice. O motivima ovog samoubilačkog… »

Gde putuju Leskovčani za praznike?

Jugmedia 29.04.2016
LESKOVAC – Pravoslavni Uskrs poklapa se s prvomajskim praznicima, tako da su turistički radnici očeekivali povećani priliv „mušterija“ u svojim agencijama. Oni koji odlaze iz Leskovca za praznike, odlučuju se za Evropu ili kraće izlete po… »

Završeno prolećno pošumljavanje Babičke gore

Jugmedia 29.04.2016
NIŠ – Pošumljavanje velikog požarišta na Babičkoj gori za ovo proleće je završeno, a biće nastavljeno na jesen, ističu u Šumskoj upravi Niš-Bela Palanka. Prema rečima inženjera Šumske uprave Bojana Mitića preostalo je da se pošumi još… »

Teške sudbine mladih koji žive u staračkom domu (FOTO)

Jugmedia 29.04.2016
LESKOVAC – Goran Krstić iz Lebana ima samo 44 godine a već 7 živi u staračkom domu – tačnije Ustanovi za odrasle i starije čije usluge koristi od proleća 2009-te. Ovaj mladi čovek je teže oboleo, pa su mu lekari, usled životnih okolnosti… »

Šije kožuhe uz zvuke Betovena, Mocarta, Čajkovskog…

Jugmedia 29.04.2016
NIŠ – Čedomir Tasić iz niškog prigradskog naselja „Nikola Tesla“ ovog proleća obeležiće 70 godina bavljenja kožuharskim zanatom. Zanat je krenuo da uči u radnji svoga oca Novice kada je imao svega 12 godina, a sada ima pune 82 godine… »