Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 29.04.2016

RIK: Koalicija DSS-Dveri ispod cenzusa

Moj Novi Sad 29.04.2016
Koalicija Dveri-DSS se nalazi ispod cenzusa sa 4,99 odsto glasova prema poslednjim podacima koje je objavio RIK, a na osnovu obrađenih 99,82 biračkih mesta. Koalicija SDS-LDP-LSV ostala je iznad crte za ulazak u parlament sa 5,02. Kako je saopštio… »

Najavljen protest opozicije, Pajtić pozvao simpatizere DS da glasaju za DSS-Dveri

Moj Novi Sad 29.04.2016
Lideri opozicionih stranaka pozvali su pristalice na protest ispred sedišta Republičke izborne komisije. Demokratska stranka pozvala svoje birače da na ponovljenim izborima, u sredu, podrže DSS i Dveri, kako bi ta koalicija prešla cenzus… »

Pravoslavni hrišćani obeležavaju Veliki petak

Moj Novi Sad 29.04.2016
Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak, u znak sećanja na dan kada je Isus Hristos raspet na krstu na Golgoti. Pošto je to za hrišćane dan velike žalosti, on se obeležava strogim postom, uzdržavanjem od bilo kakvog veselja i… »

Četiri nova voza na relaciji Novi Sad-Sombor-Novi Sad

Moj Novi Sad 29.04.2016
Od srede, 4. maja, na relaciji Novi Sad-Bogojevo-Sombor-Novi Sad, uvode se u saobraćaj dva para novih vozova za prevoz putnika, saopštio je danas Media centar ''Železnica Srbije”. Kako je navedeno, po jedan par vozova biće uveden na relaciji Novi… »

Dom zdravlja: Potrebni radiolozi i još jedan mamograf

Moj Novi Sad 29.04.2016
Dijagnostičke usluge Novosađanima pruža samo osam radiologa. U Domu zdravlja "Novi Sad" prošle godine pregledano je 8.923 žena, gde je kancer dojke otkriven kod njih 16, dok je u prva tri meseca ove godine urađeno preko 2.000 takvih skrininga, što… »

Novi Sad u finalu za Omladinsku prestonicu Evrope

Moj Novi Sad 29.04.2016
Evropski Omladinski forum saopštio je listu gradova koji su ušli u finale izbora za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s mnogo aplikacija koje su ponovljene i nekoliko godina uzastopno, te velikim brojem… »

Ponavljanje izbora na 15 biračkih mesta 4. maja

Moj Novi Sad 29.04.2016
RIK doneo rešenje o ponavljanju glasanja na 15 biračkih mesta na kojima su poništeni izbori. Ponovljeni izbori biće održani 4. maja. Na tim mestima upisan je 19.631 birač. Glasanje će biti ponovljeno na pet biračkih mesta u Nišu (broj 4 Medijana… »

Evropa pred pucanjem!

Moj Novi Sad 29.04.2016
Istraživački ekonomski centar (EIU) objavio najnoviji izveštaj pod nazivom "Evropa na granici pucanja“ u kom navodi sedam ključnih problema koji ugrožavaju EU. Navedeni problemi ugrožavaju Evropsku uniju u ekonomskom i političkom smislu, a mogli… »

Prof. dr Bojan Lalić: Novi Sad treba da je ponosan što je univerzitetski grad

Moj Novi Sad 29.04.2016
Profesor dr Bojan Lalić važi za jednog od omiljenih predavača na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a potrebno je nešto manje od jednog školskog sata da shvatite zašto ga bije baš takav glas. Na Novosadskom univerzitetu proveo je više od 23… »

Prvi gradski političari i izbori u prošlosti novosadskoj

Moj Novi Sad 29.04.2016
Prvi znak da se bliže izbori u Novom Sadu nekada, a koji je najviše pogađao obično građanstvo, bila je zabrana prodaje alkohola dan pred glasanje. Obično subotom uveče su zatvarane sve krčme i gostionice našeg grada, a po ulicama su se viđale… »