Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 29.04.2016

Opozicija kreće u proteste: Imamo dokaze da smo pokradeni

Nedeljnik 29.04.2016
Sanda Rašković Ivić je izjavila da ima dokaze da je došlo do izborne krađe za dva primera. Ispred RIK-a počinju protesti opozicije. Opozicija, nakon što je RIK saopštio da je koalicija DSS-Dveri ostala ispod cenzusa, na zajedničkoj konferenciji… »

SNS podnosi krivične prijave protiv lidera opozicije

Nedeljnik 29.04.2016
"Nećemo dozvoliti da se ponovi ono što se dogodilo 5. oktobra", izjavio je Aleksandar Martinović, funkcioner SNS. Srpska napredna stranka će podneti krivične prijave protiv lidera opozicije zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom", najavio je… »

Rasim Ljajić ostaje lojalan naprednjacima

Nedeljnik 29.04.2016
Ljajić je odbio da se priključi opoziciji na poziv lidera DS Bojana Pajtića, rekavši da je neprimereno poređenje sadašnje situacije sa velikom izbornom krađom 1996. godine. Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić kaže da… »

Za koga je glasala dijaspora?

Nedeljnik 29.04.2016
U dijaspori već godinama glasa oko četiri hiljade građana u proseku. Zvaničnih rezultata iz dijaspore i dalje nema, što ne treba da čudi, s obzirom na to da je i za ove iz Srbije trebalo ponovno prebrojavanje, međutim, stranke su, na mestima na… »

Vulinova stranka tvrdi da se vraća atmosfera petog oktobra

Nedeljnik 29.04.2016
Pokret socijalista izdao je saopštenje u kojem zahteva od države da zaštiti svoje građane, osudivši napad na članicu RIK Maju Pejčić. Pokret socijalista najoštrije je osudio napad na članicu RIK-a Maju Pejčić i ocenio da je to još jedan… »

Ni Velja Ilić neće sa opozicijom

Nedeljnik 29.04.2016
Nova Srbija osuđuje nasilje koje se dogodilo u RIK-u i daje punu pudrsku naporima policije i Tužilastva u istraživanju svakog detalja ovog incidenta. Stranka Velimira Ilića Nova Srbija neće učestvovati u protestima na koje pozivaju pojedini lideri… »

Ipsos: Dveri moraju da osvoje 930 glasova na ponovljenim izborima

Nedeljnik 29.04.2016
Računica kaže da ni koalicija SDS-LDP-LSV, sa 5,03 odsto osvojenih glasova, ne bi trebalo da bude spokojna do 4. maja, kada će izbori biti ponovljeni na 15. biračkih mesta. Koaliciji DSS-Dveri navodno nedostaje 930 glasova da bi ušla u parlament… »

MUP najavio prijave posle incidenata u RIK-u

Nedeljnik 29.04.2016
Policija je napravila uviđaj, uzela snimke koji tamo postoje i od medijskih kuća koje su ih već objavile i uzela izjave svih prisutnih i istraga će, u skladu sa zahtevima Tužilaštva biti nastavljena i tokom dana, izjavio je ministar unutrašnjih… »

Da li je u Srbiji trudnoća bolest?

Nedeljnik 29.04.2016
Kako objasniti strancu da smo mi bolećivi prema trudnicama samo na papiru? Da li je ta šizofrena situacija posledica naizgled povlašćenog tretmana koji uživaju, ili toga što je sve manje onih koje ustaju iz kreveta tokom trudnoće? Najveći strah… »

Radulović neće u koaliciju na Vračaru dok rezultati glasanja ne budu konačni

Nedeljnik 29.04.2016
Iz pokreta Dosta je bilo ponavljaju da neće pregovarati sa SNS ni na jednom nivou vlasti, ni formalno ni neformalno. Vračarski odbor pokreta Dosta je bilo, Saše Radulovića saopštio je da je preuranjeno licitiranje koalicijama na Vračaru. ''Dok… »