Izvor: Newsweek arhiva vesti 29.04.2016

Dačić: Odlazim ako SPS-u ne značim ništa

Newsweek 29.04.2016
Dačiću se navodno "drma fotelja" jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu, nezadovoljni rezultatima izbora. Lider socijalista izjavio je da će iskoristi Vaskrs da razmisli "o svemu i o svojim daljim potezima" i da će otići iz SPS-a… »

U Vukovaru ponovo razbijena dvojezična tabla

Newsweek 29.04.2016
Iz policije nisu mogli da potvrde da li je počinilac priveden. Na zgradi vukovarske policijske stanice je danas oko podneva ponovno razbijena dvojezična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom i ćiriličnom pismu, potvrdila je vukovarsko-sremska… »

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nova saznanja: Evo zašto je Isus bio razapet

Newsweek 29.04.2016
Profesor Dejl Martin iznosi tezu da je Hrist stradao na krstu zato što su njegovi sledbenici nosili oružje. Dejl Martin, profesor verskih studija na Univerzitetu Jejl, iznosi tezu da je možda bio razapet na krst zato što su njegovi sledbenici nosili… »

NEWSWEEK OTKRIVA Da li hrišćani i muslimani veruju u istog boga?

Newsweek 29.04.2016
Zaštita prava i dostojanstva svih u slobodnom, zakonitom i doličnom društvu ne zahteva obaveznu saglasnost o pravom božanstvu ili pravoj knjizi. Do koje mere je važno da li i veruju u istog boga? Pitanje je pokrenuto na Viton koledžu, koji je… »

Donbas: Sprečen atentat na predsednika Donjecke Narodne Republike

Newsweek 29.04.2016
Prema planu terorista, eksplozija je trebalo da se dogodi prilikom posete Zaharčenka streljani „Artemida“ u Donjecku. Ministarstvo držažvne bezbednosti samoproglašene sprečilo je pokuššaj diverziono-terorističkog napada na predsednika DNR… »

Kazna bez zuba: Evo kako su sankcije Rusiji doživele potpuni neuspeh

Newsweek 29.04.2016
Kako Evropa raspravlja o ponovnom uspostavljanju ekonomskih odnosa sa Rusijom, sve više deluje kao da su sankcije SAD ostale "bez zuba" Od , preko do , Obamina administracija oslanjala se na sankcije kao omiljeno oružje protiv "neprijatelja" . Ipak… »

Ratnik, političar i mason: Ovo je priča prvog Srbina u Americi

Newsweek 29.04.2016
Sa preko 5 miliona Srba u inostranstvu, naša država spada među zemlje sa najjačom dijasporom na svetu. U vreme kada, nažalost, sve više ljudi napušta domovinu, sećamo se našeg prvog "zemljaka" koji je sreću rešio da potraži u Novom svetu… »

Nema više čekanja: Rusija i Sirija zajedno kreću u oslobođenje Rake

Newsweek 29.04.2016
Sirijska Arapska Armija, odana Bašaru al Asadu planira ofanzivu na uporište Islamske države u Siriji - grad Raku. Podršku iz vazduha obezbediće ruske Vazdušno-kosmičke snage. Sirijska vojska planira ofanzivu na gradove Deir al Zor i Raku uz… »

Evropska komisija odbila predlog bezviznog režima za Tursku

Newsweek 29.04.2016
"Komisija trenutno nema nikakvu nameru da predloži reviziju postojećeg mehanizma za suspenziju", navela je portparolka. Predlog i da se olakša proces suspenzije bezviznog režima za putovanje u iz država poput nije danas naišao na dobar prijem u… »

Neverovatno otkriće u Španiji: U parku otkopali 19 amfora sa rimskim novčićima (FOTO)

Newsweek 29.04.2016
Direktorka muzeja Ana Navaro rekla je da je otkriće u južnom gradu Tomares, u blizini Sevilje, jedinstveno za Španiju i od neverovatne vrednosti. Građevinski radnici u jednom parku na jugu našli su 600 kilograma novčanih kovanica, što su… »