Izvor: Politika arhiva vesti 29.04.2016

Obrađeno 99,82 glasova – ispod cenzusa Dveri-DS S

Politika 29.04.2016
RIK: Ponovno glasanje 4.maja na 15 mesta. – Đurđević nedopustivo vređanje članova RIK. Na osnovu rezultata sa 99,82 obrađenih biračkih mesta, ispod cenzusa je lista Dveri-DSS, dok je lista SDS-LDP-LSV osvojila 5,02 odsto glasova, saopštila je… »

Koliko glasova deli DSS - Dveri od parlamenta

Politika 29.04.2016
Koalicija DSS - Dveri, prema poslednjim podacima RIK, trenutno je ispod cenzusa sa 4,99 odsto osvojenih glasova, a poznavaoci izborne matematike procenjuju da ni lista SDS-LDP-LSV, sa 5,03 odsto osvojenih glasova, ne bi trebalo da bude spokojna do 4… »

SNS podnosi krivične prijave protiv lidera opozicije

Politika 29.04.2016
Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović najavio je da će biti podnete krivične prijave protiv Bojana Pajtića, Boška Obradovića, Sande Rašković Ivić, Saše Radulovića i „svih koji su iznosili najgrublje moguće neistine i… »

Srušio se helikopter u Norveškoj, nađeno 11 tela (VIDEO)

Politika 29.04.2016
OSLO – Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen i da je nađeno 11 tela, preneo je Rojters. Portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške… »

Novi sukobi u Parizu, policija privela 27 osoba

Politika 29.04.2016
PARIZ – U centru Pariza rano jutros su izbili sukobi policije i grupe mlađih demonstranta koji nisu želeli da se raziđu, saopštila je policija. Policija je privela 27 osoba, od kojih su 24 zadržane u pritvoru. Kako je prenela agencija AFP, oko 100… »

Čepurin razgovarao sa Šešeljem

Politika 29.04.2016
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarao je danas sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem, saopštila je ta stranka. Kako se navodi, Čepurin je Šešelja posetio na sopstveni zahtev u sedištu stranke i izrazio čestitke zbog… »

Ljajić: SDPS poštuje rad RIK-a, poređenje sa 1996. neprimereno

Politika 29.04.2016
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što poštuje rad nezavisnih državnih institucija kao što je Republička izborna komisija (RIK) i da SDPS… »

Uefa menja statut samo da primi Kosovo

Politika 29.04.2016
U utorak u Budimpešti bitka FSS i Uefe za sprečavanje prijema južne srpske pokrajine. – Srbija pokušava da nađe još dva glasa koja će blokirati pravno nasilnu odluku. Evropska fudbalska unija (Uefa) planira da u predstojeći utorak promeni statut… »

Vučić: Lično ću razgovarati sa radnicima i vlasnicima Jure

Politika 29.04.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će se postarati da lično razgovara sa vlasnicima i radnicima fabrike elektro-kablova Jura u Leskovcu, koji su ovih dana organizovali petnaestominutni štrajk zbog navodne torture vlasnika. Premijer je… »

Kina ne dozvoljava uplovljavanje američkog nosača aviona u Hong Kong

Politika 29.04.2016
VAŠINGTON– Kina je odbacila zahtev američke vojske da njihov nosač aviona sa pratećim brodovima uplovi u honkonšku luku, saopštio je danas Stejt department. Dozvola za uplovljavanje u Hong Kong je uskraćena nosaču aviona "Džon C. Stenis"… »