Izvor: Politika arhiva vesti 29.04.2016

Niko ne zna ko su rušitelji sa fantomkama u Savamali

Politika 29.04.2016
Policija ćuti, gradonačelnik ne traži istragu, komunalna policija, Savski venac, Direkcija za građevinsko zemljište i „Beograd na vodi” tvrde da nemaju nikakve veze sa incidentom. Grad bruji o ljudima maskiranim fantomkama i naoružanim palicama… »

Čestitao bih Dejvidu Goldfejnu

Politika 29.04.2016
„Iznenadila me je vest da je Dejvid Goldfejn imenovan za komandanta Američkog ratnog vazduhoplovstva. Da sam u mogućnosti, čestitao bih mu!”, bila je prva reakcija Zoltana Danija, penzionisanog pukovnika protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije… »

Nikolić: Uprkos pritiscima Indonezija nije priznala Kosovo

Politika 29.04.2016
„Indonezija je naš stari prijatelj, kome smo želeli da ukažemo na razloge zašto Kosovo nikada ne može da bude država. Sa druge strane je najveća muslimanska država na svetu. Mnogi su otcepljenje Kosova od Srbije predstavljali kao verski sukob… »

Srbofobija bez Srba

Politika 29.04.2016
Oživljavanje ustaške ideologije daje povod žrtvama i njihovim potomcima da imaju osećaj ugroženosti, kaže Ruben Fuks. Danas u Austriji živi tek oko 8.000 stanovnika jevrejske nacionalnosti. Kada je zavesa konačno pala na krvavu pozornicu Drugog… »

Srbi su bili daleko najbrojniji u NOP u Hrvatskoj

Politika 29.04.2016
Prvi hrvatski korpus je 27. jula 1943. godine imao 6.230 boraca, od kojih je Srba bilo 5.910. „Politika” je nedavno objavila izjavu Kolinde Grabar Kitarović da je, srazmerno broju stanovnika, Hrvatska bila među najbrojnije zastupljenima u… »

Posle četvrt veka

Politika 29.04.2016
Sada je sudbina Srbije poistovećena sa strankama koje izvorno okupljaju tranzicione gubitnike, a koje su posle mnogih godina opiranja prihvatile sve što su kod reformista kritikovale. Srbija je glasala očekivano. U skladu sa doslovnom agendom… »