Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 29.04.2016

Nikolić i Vučić čestitali Vaskrs patrijarhu i svim vernicima

Politika 29.04.2016
Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim vernicima koji proslavljaju ovaj praznik. U… »

Pojačan intenzitet saobraćaja na putevima i prelazima

Politika 29.04.2016
Saobraćaj u Srbiji je, zbog produženog prazničnog vikenda, pojačanog intenziteta, kako na autoputevima i izlazima iz većih gradova, tako i na graničnim prelazima, gde su zadržavanja za putnička vozila 60 minuta, saopštio je danas AMS S. Prema… »

Četiri nova voza na relaciji Novi Sad-Sombor-Novi Sad

Politika 29.04.2016
Od srede, 4.maja, na relaciji Novi Sad - Bogojevo - Sombor - Novi Sad, uvode se u saobraćaj dva para novih vozova za prevoz putnika, saopštio je danas Media centar ''Železnica Srbije”. Kako je navedeno, po jedan par vozova biće uveden na relaciji… »

Glasasmo, šta sad

Politika 29.04.2016
Organizovane i uređene države sa dužom demokratskom tradicijom, što Srbija svakako nije, strateške nacionalne i državne programe donose konsenzusom svih relevantnih subjekata društva. Eto i to se završi. Tri puta u četiri godine, malo li je? I… »

Srbi u Hrvatskoj će postati prošlost

Politika 29.04.2016
Naši sveštenici ovde najčešće imaju sahrane, malo krštenja i venčanja. Ako o ovom problemu ne budemo svi mislili, neće biti dobro. „Nije lak posao vladici u Dalmaciji”, pisao je pre više od veka čuveni dalmatinski episkop Nikodim Milaš… »

Radnik s mišem ili radnik miš

Politika 29.04.2016
Osam sati rada, osam sati sna i osam sati odmora – kako danas zastarelo zvuči parola sledbenika bogatog Nemca Karla Marksa. Radeći kao na pokretnoj traci, s tim da ne sklapam delove za nekakvu mističnu korporaciju čiji me nadzornici maze motkom… »

Majske kiše

Politika 29.04.2016
Do 9. maja biće hladnije i promenljivo vreme sa češćom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova, koji će povremeno biti praćeni i grmljavinom, s najvišim dnevnim temperaturama od 16 do 22 stepena. Od 9. do 15. biće malo toplije sa srednjim… »

Istraživači podržavaju predlog vladi da se poništi konkurs

Politika 29.04.2016
Zahteva se formiranje posebnog ministarstva za nauku i visoko obrazovanje. Istraživači Srbije počeli su putem interneta potpisivanje peticije premijeru Aleksandru Vučiću sa zahtevom da Vlada Srbije poništi konkurs za naučnoistraživačke projekte… »

Čestitao bih Dejvidu Goldfejnu

Politika 29.04.2016
„Iznenadila me je vest da je Dejvid Goldfejn imenovan za komandanta Američkog ratnog vazduhoplovstva. Da sam u mogućnosti, čestitao bih mu!”, bila je prva reakcija Zoltana Danija, penzionisanog pukovnika protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije… »

Srbofobija bez Srba

Politika 29.04.2016
Oživljavanje ustaške ideologije daje povod žrtvama i njihovim potomcima da imaju osećaj ugroženosti, kaže Ruben Fuks. Danas u Austriji živi tek oko 8.000 stanovnika jevrejske nacionalnosti. Kada je zavesa konačno pala na krvavu pozornicu Drugog… »