Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 29.04.2016

Obrađeno 99,82 glasova – ispod cenzusa Dveri-DS S

Politika 29.04.2016
RIK: Ponovno glasanje 4.maja na 15 mesta. – Đurđević nedopustivo vređanje članova RIK. Na osnovu rezultata sa 99,82 obrađenih biračkih mesta, ispod cenzusa je lista Dveri-DSS, dok je lista SDS-LDP-LSV osvojila 5,02 odsto glasova, saopštila je… »

Koliko glasova deli DSS - Dveri od parlamenta

Politika 29.04.2016
Koalicija DSS - Dveri, prema poslednjim podacima RIK, trenutno je ispod cenzusa sa 4,99 odsto osvojenih glasova, a poznavaoci izborne matematike procenjuju da ni lista SDS-LDP-LSV, sa 5,03 odsto osvojenih glasova, ne bi trebalo da bude spokojna do 4… »

SNS podnosi krivične prijave protiv lidera opozicije

Politika 29.04.2016
Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović najavio je da će biti podnete krivične prijave protiv Bojana Pajtića, Boška Obradovića, Sande Rašković Ivić, Saše Radulovića i „svih koji su iznosili najgrublje moguće neistine i… »

Čepurin razgovarao sa Šešeljem

Politika 29.04.2016
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarao je danas sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem, saopštila je ta stranka. Kako se navodi, Čepurin je Šešelja posetio na sopstveni zahtev u sedištu stranke i izrazio čestitke zbog… »

Ljajić: SDPS poštuje rad RIK-a, poređenje sa 1996. neprimereno

Politika 29.04.2016
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što poštuje rad nezavisnih državnih institucija kao što je Republička izborna komisija (RIK) i da SDPS… »

Vulin: šokiran sam nasiljem i pritiskom na RIK

Politika 29.04.2016
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da je šokiran nasiljem koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji ističući da je ono apsolutno neprihvatljivo. „Šokiran sam da se nasilje koristi u RIK-u, i da se vrši takav… »

Radulović: Tražili smo podatke o promenama u spiskovima

Politika 29.04.2016
Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović saopštio je večeras da je DJB tražio od Ministarstva za državnu upravu da mu dostavi podatke po svim opštinama o promenama u biračkom spisku i po osnovu sticanja punoletstva i po osnovu brisanja zbog… »

Nikolić: Uprkos pritiscima Indonezija nije priznala Kosovo

Politika 29.04.2016
„Indonezija je naš stari prijatelj, kome smo želeli da ukažemo na razloge zašto Kosovo nikada ne može da bude država. Sa druge strane je najveća muslimanska država na svetu. Mnogi su otcepljenje Kosova od Srbije predstavljali kao verski sukob… »