Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 29.04.2016

Srušio se helikopter u Norveškoj, nađeno 11 tela (VIDEO)

Politika 29.04.2016
OSLO – Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen i da je nađeno 11 tela, preneo je Rojters. Portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške… »

Novi sukobi u Parizu, policija privela 27 osoba

Politika 29.04.2016
PARIZ – U centru Pariza rano jutros su izbili sukobi policije i grupe mlađih demonstranta koji nisu želeli da se raziđu, saopštila je policija. Policija je privela 27 osoba, od kojih su 24 zadržane u pritvoru. Kako je prenela agencija AFP, oko 100… »

Kina ne dozvoljava uplovljavanje američkog nosača aviona u Hong Kong

Politika 29.04.2016
VAŠINGTON– Kina je odbacila zahtev američke vojske da njihov nosač aviona sa pratećim brodovima uplovi u honkonšku luku, saopštio je danas Stejt department. Dozvola za uplovljavanje u Hong Kong je uskraćena nosaču aviona "Džon C. Stenis"… »

Broj poginulih u napadu na bolnicu u Alepu dostigao 50

Politika 29.04.2016
ALEP – Broj žrtava u vazdušnom udaru na bolnicu u severnom sirijskom gradu Alepu porastao je na najmanje 50, saopštili su danas Lekari bez granica (MSF). Među poginulima je i šestoro članova medicinskog osoblja. Bolnica Al Kuds u delu grada koji… »

Putin: Vostočni - važan korak u razvoju cele zemlje

Politika 29.04.2016
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je stavljanje u rad kosmodroma „Vostočni” važan korak u razvoju cele zemlje i dokaz da spoljašnji i unutrašnji problemi ne smetaju tom razvoju. Putin je dodao da su pri izgradnji kosmodroma… »

Erdogan objavio rat novinarima

Politika 29.04.2016
Posle skoro petnaestogodišnje neprikosnovene vladavine, što kao premijer, što kao šef države, predsednik Turske se ponaša kao da je nedodirljivi vlastodržac čiju bistu svi moraju da glancaju. Istanbul – Turska je najslobodnija zemlja na svetu za… »