Izvor: Pravda arhiva vesti 29.04.2016

Ako ovako ostane: Menja se struktura Narodne skupštine, evo ko će imati koliko poslanika

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Projekcija parlamenta se promenila u noći između četvrtka i petka, kada je RIK objavio da prema 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta Dveri-DSS ostaju ispod 5%. Kako je saopštio RIK, ta koalicija ima 4,99 odsto glasova i prema trenutnim… »

Nova šansa za Čedu, Borisa i Čanka: Evo kako mogu iznad cenzusa, a da ne osvoje nijedan glas

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Lista SDS-LDP-LSV od noćas je u velikoj agoniji jer nakon najnovijih podataka RIK-a, i njihov ulazak u parlamentu visi o koncu za bukvalno 788 glasova. Ukoliko izlaznost na ponovljenim izborima bude manja od 70 odsto, koalicija… »

Izborna računica: Koliko još glasova treba da osvoje Dveri-DSS da bi ušli u skupštinu?

Pravda 29.04.2016
Koalicija Dveri-DSS, prema poslednjim podacima RIK, trenutno je ispod cenzusa sa 4,99 odsto osvojenih glasova, a poznavaoci izborne matematike procenjuju da ni lista SDS-LDP-LSV, sa 5,03 odsto osvojenih glasova, nema razloga za spokoj do 4. maja, kada će… »

Opet sukobi u Parizu: Uhapšeno 27 osoba - zapaljeni automobili

Pravda 29.04.2016
PARIZ - U centru Pariza rano jutros su izbili sukobi policije i grupe mlađih demonstranta koji nisu želeli da se raziđu, saopštila je policija. Policija je privela 27 osoba, od kojih su 24 zadržane u pritvoru. Kako je prenela agencija AFP, oko 100… »

Čepurin kod Šešelja: Budućnost Srbije je uz Rusiju!

Pravda 29.04.2016
Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Vasiljevič Čepurin posetio je danas na svoj zahtev predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u sedištu stranke i čestitao mu povratak u Skupštinu Srbije. Čepurin i Šešelj razmenili su mišljenja… »

Najtužniji dan: Veliki Petak

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak, u znak sećanja na dan kada je Isus Hristos raspet na krstu na Golgoti. Pošto je to za hrišćane dan velike žalosti, on se obeležava strogim postom, uzdržavanjem od bilo kavog veselja… »

Dačić: Idem iz SPS-a, ako ne značim ništa!

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će iskoristi Vaskrs da razmisli "o svemu i o svojim daljim potezima" i da će otići iz SPS-a ako ne znači ništa toj stranci, piše danas Kurir. Povodom saznanja Kurira da se Dačiću "drma… »

Tramp izazvao nerede: Uhapšeno 20 demonstranata

Pravda 29.04.2016
SAKRAMENTO - Oko 20 demonstranata uhapšeno je na jugu Kalifornije tokom protesta održanog ispred hale u kojoj je republikanski favorit na američkim predsedničkim izborima Donal Tramp održao miting i obećao pristalicama da će, ako bude bio izabran… »

Provokacije iz hrvatske: Kovač uporedio Srbiju sa nacističkom Nemačkom!

Pravda 29.04.2016
BRATISLAVA - Hrvatska ne blokira pregovore Srbije za ulazak u EU, već traži ispunjavanje svih kriterijuma, pre svega ukidanje zakona o univerzalnoj jurisdikciji za zločine počinjene u ratu na području bivše Jugoslavije, izjavio je danas hrvatski… »

Nedopustivo nasilje u RIK: Pokrenut postupak zbog napada na članove Komisije

Pravda 29.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja. "Ići ćemo na… »