Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 29.04.2016

Ako ovako ostane: Menja se struktura Narodne skupštine, evo ko će imati koliko poslanika

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Projekcija parlamenta se promenila u noći između četvrtka i petka, kada je RIK objavio da prema 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta Dveri-DSS ostaju ispod 5%. Kako je saopštio RIK, ta koalicija ima 4,99 odsto glasova i prema trenutnim… »

Nova šansa za Čedu, Borisa i Čanka: Evo kako mogu iznad cenzusa, a da ne osvoje nijedan glas

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Lista SDS-LDP-LSV od noćas je u velikoj agoniji jer nakon najnovijih podataka RIK-a, i njihov ulazak u parlamentu visi o koncu za bukvalno 788 glasova. Ukoliko izlaznost na ponovljenim izborima bude manja od 70 odsto, koalicija… »

Izborna računica: Koliko još glasova treba da osvoje Dveri-DSS da bi ušli u skupštinu?

Pravda 29.04.2016
Koalicija Dveri-DSS, prema poslednjim podacima RIK, trenutno je ispod cenzusa sa 4,99 odsto osvojenih glasova, a poznavaoci izborne matematike procenjuju da ni lista SDS-LDP-LSV, sa 5,03 odsto osvojenih glasova, nema razloga za spokoj do 4. maja, kada će… »

Čepurin kod Šešelja: Budućnost Srbije je uz Rusiju!

Pravda 29.04.2016
Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Vasiljevič Čepurin posetio je danas na svoj zahtev predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u sedištu stranke i čestitao mu povratak u Skupštinu Srbije. Čepurin i Šešelj razmenili su mišljenja… »

Dačić: Idem iz SPS-a, ako ne značim ništa!

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će iskoristi Vaskrs da razmisli "o svemu i o svojim daljim potezima" i da će otići iz SPS-a ako ne znači ništa toj stranci, piše danas Kurir. Povodom saznanja Kurira da se Dačiću "drma… »

Nedopustivo nasilje u RIK: Pokrenut postupak zbog napada na članove Komisije

Pravda 29.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja. "Ići ćemo na… »

Ruski mediji o srpskim izborima: Pobedila politika EU integracija

Pravda 29.04.2016
PRAG/MOSKVA - Skoro svi ruski mediji ocenjuju da rezultat, koji je koalicija oko Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića ostvarila na izborima u Srbiji, pokazuje da su se birači opredelili ka Evropskoj uniji, prenosi Radio Slobodna Evropa… »

Srešće se Nikolić i Šešelj!?

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Konsultacije o fomiranju nove vlade biće prilika za prvi susret posle povratka iz Haga lidera radikala, Vojislava Šešelja sa bivšim partijskim saborcem, predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Ustaljeni politički običaj jeste da se… »

Sledi rasplet u Vojvodini: Socijalisti spremni za savez sa naprednjacima, radikali vagaju

Pravda 29.04.2016
NOVI SAD - U izjavi premijera Aleksandra Vučića da priželjkuje što širu vladajuću koaliciju u Vojvodini, uz SVM kao sigurne partnere naprednjaka, zasad su se prepoznali socijalisti i delimično radikali. Preostalih pet stranaka i pokreta, koje su… »

Parović: Nastupio je trenutak za treći politički put!

Pravda 29.04.2016
NOVI SAD - Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije, je ocenio da "kada uživo na N1 Bojan Pajtić svoje pristalice pozove da glasaju za Dveri-DSS, a cela 'opozicija' okupljena oko američkog ambasadora pozove na ulične proteste, tada sve maske… »