Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 29.04.2016

Uskršnja čestitka gradonačelnika

RT Kragujevac 29.04.2016
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić čestitao je svim građanima koji slave praznik po julijanskom kalendaru. U čestitki se, između ostalog, kaže: "Građanima Kragujevca čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs sina Božjeg. Neka Vaskrs u… »

Danas je Veliki petak

RT Kragujevac 29.04.2016
Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak, u znak sećanja na dan kada je Isus Hristos raspet na krstu na Golgoti. Pošto je to za hrišćane dan najve}e žalosti, on se obeležava strogim postom, uzdržavanjem od bilo kavog veselja i… »

Izložba instalacija Danijele Dimković

RT Kragujevac 29.04.2016
Instalacija arhitekte Danijele Dimković, predavača na Filološko-umetničkom fakultetu, postavljena je u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja. U pitanju je kodiranje prostora ili memorijalni centri kao sistem aluzija, kako naslovom svoje izložbe… »

Dan Hristovog stradanja i smrti

RT Kragujevac 29.04.2016
Pravoslavni Hrišćani danas obeležavaju dan Isusovog stradanja na Golgoti, Veliki Petak. Bogosluženja tokom najvećeg hrišćanskog praznika obavljaće episkop šumadijski gospodin Jovan. Kao i svake godine, u crkvi na Veliki petak očekuje se veliki… »

Radno vreme tokom praznika

RT Kragujevac 29.04.2016
Tokom prazničnih dana Zdravstvena stanica broj 4, od 7 do 12 časova dežuraće za svoje, a od 12 do 19 sati za sve osiguranike. Ambulante Aerodrom, Bresnica i Stanovo radiće od 7 do 12, dok će lekari u Stragarima od 7 do 10 sati dežurati u ambulanti… »

Uskršnji vašar u vrtiću "Bubamara"

RT Kragujevac 29.04.2016
U vrtiću "Bubamara" najmlađi su priredili veliki Uskršnji vašar na kome su izložili brojne predmete koje su uradili sa svojim vaspitačima. Izložba je prodajnog karaktera, a roditelji su kupovali radove svoje dece po simboličnim cenama. Novac koji… »

Tradicionalno farbanje vaskršnjih jaja

RT Kragujevac 29.04.2016
Porodica Cvetković iz Petrovca u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca i udruženjem žena "Seljančica" iz Novog Milanovca u seoskom domaćinstvu Janin raj, organizovala je farbanje vaskršnjih jaja. Seosko domaćinstvo Janin raj u… »

Uskršnja poslanica vladike Jovana

RT Kragujevac 29.04.2016
Povodom praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, šumadisjki episkop Jovan uputio je tradicionalnu poslanicu vernicima Šumadijske eparhije. Poslanicu vladike Jovana ćemo u celini emitovati na Veliku subotu od 20 časova na programu Televizije… »

Grafit na Prvoj tehničkoj školi

RT Kragujevac 29.04.2016
U okviru manifestacije "Maj mesec matematike", Centar za promociju nauke i Centar za stručno usavršavanje oplemenjuju škole u Kragujevcu, Kruševcu, Kikindi, Smederevu i Beogradu grafitima. Zid Prve tehničke škole krasi grafit sa likom matematičara… »

Predsednik SG čestitao Uskrs

RT Kragujevac 29.04.2016
Povodom predstojećih Vaskršnjih praznika predsednik Skupštine grada Milan Urošević uputio je čestitiku Njegovom preosveštenstvu Episkopu Šumadijskom gospodinu Jovanu, sveštenstvu i vernicima. U čestitiki se navodi - "U susret Vaskrsu želim… »