Izvor: RTV arhiva vesti 29.04.2016

Đurđević: Nedopustiv incident u Skupštini

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević ocenio je večeras nedopustivim incident koji se dogodio kada su članovi Pokreta Dveri verbalno napali članove te komisije, po objavljivanju poslednjih izbornih rezultata prema kojima… »

DSS: Brutalna izborna krađa

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke stranke (DSS) Sanda Rašković izjavila je danas da je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) organizovano i brutalno organizovao krađu izbora. Imamo sigurne informacije da je ukradeno najmanje 300 hiljada… »

Krivične prijave protiv lidera opozicije

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Funkcioner SNS Aleksandar Martinović najavio je danas da će protiv lidera nekoliko opozicionih listi biti podnete krivične prijave zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom". Martinović je precizirao da će krivične prijave biti… »

Srušio se helikopter u Norveškoj, nisu pronađeni preživeli

RTV 29.04.2016
OSLO - Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen i da nije pronađena nijedna preživela osoba, preneo je Rojters. AP je ranije naveo da se u helikopteru… »

Novi sukobi u Parizu, policija privela 27 osoba

RTV 29.04.2016
PARIZ - U centru Pariza rano jutros su izbili sukobi policije i grupe mlađih demonstranta koji nisu želeli da se raziđu, saopštila je policija. Policija je privela 27 osoba, od kojih su 24 zadržane u pritvoru. Kako je prenela agencija AFP, oko 100… »

Čepurin posetio Šešelja

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Ambasador Rusije Aleksandar Vasiljevič Čepurin posetio je danas na svoj zahtev predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u sedištu stranke i čestitao mu povratak u Skupštinu Srbije. Čepurin i Šešelj razmenili su… »

Pravoslavni hrišćani obeležavaju Veliki petak

RTV 29.04.2016
NOVI SAD - Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak, u znak sećanja na dan kada je Isus Hristos raspet na krstu na Golgoti. Istinu velikog petka, tajnu časnog krsta i žrtve , kao i spoznaje o spasiteljevoj ljubavi i njegovoj veličini u… »

Dačić: Otići ću, ako SPS-u ne značim ništa

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će iskoristi Uskrs da razmisli "o svemu i o svojim daljim potezima" i da će otići iz SPS-a ako ne znači ništa toj stranci, piše danas Kurir. Povodom saznanja Kurira da se Dačiću "drma… »

Predao se ujak Hašima Tačija, osumnjičeni vođa kriminalne grupe

RTV 29.04.2016
Priština - Vlastima Kosova se danas predao bivši poslanik Demokratske partije Kosova Azem Sulja, osumnjičen da je vođa kriminalne grupe. Protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da su on i pripadnici te grupe koji su s Kosova i iz Srbije, prisvojili… »

Sukobi ispred Trampovog mitinga, 20 uhapšeno

RTV 29.04.2016
SAKRAMENTO - Oko 20 demonstranata uhapšeno je na jugu Kalifornije tokom protesta održanog ispred hale u kojoj je republikanski favorit na američkim predsedničkim izborima Donal Tramp održao miting i obećao pristalicama da će, ako bude bio izabran… »