Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 29.04.2016

U srijedu ponavljanje izbora na 15 biračkih mjesta u Srbiji

Slobodna Evropa 29.04.2016
Ponovljeno glasanje za novi saziv parlamenta Srbije na 15 biračkih mjesta biće održano u srijedu, 4. maja, a pravo glasa na njima ima 19.631 građanin, saopštila je Republička izborna komisija (RIK). Ponovo će se glasati na pet biračkih mjesta u… »

Beograd: Protest opozicije zbog 'izborne krađe'

Slobodna Evropa 29.04.2016
Predstavnici četiri opozicione liste - Demokratske stranke, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri i pokreta "Dosta je bilo", pozvali su u petak, 29. aprila, građane i političke stranke da se u subotu, 30. aprila, pridruže protestu ispred sedišta Republičke izborne… »

Izborna solidarnost: Demokrate podržavaju desničare

Slobodna Evropa 29.04.2016
Novi obrti na postizbornoj sceni Srbije. Lider Demokratske stranke (DS) pozvao je simpatizere te partije da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta podrže desničarsku listu Demokratska stranka Srbije (DSS) - Dveri. Predstavnici četiri opozicione… »

U Norveškoj se srušio helikopter sa 14 ljudi

Slobodna Evropa 29.04.2016
Helikopter sa 14 ljudi srušio se blizu grada Bergen na sjeveru Norveške, saopštila je policija u petak 29. aprila. Portparol policije Morten Kronen izjavio je da je helikopter "potpuno uništen". Kronen je rekao da je bilo "izvještaja o eksploziji i… »

Jutros ponovo sukobi u Parizu, dvadesetak privedenih

Slobodna Evropa 29.04.2016
Više desetina demonstranata sukobilo se rano u petak ujutro s policijom u centru Pariza, pošto su odbili da se raziđu, a 24 osobe su privedene. Demonstranti su na policiju bacali komade betona i palili vozila. Policija je saopštila da se oko 100… »

Čepurin razgovarao sa Šešeljom

Slobodna Evropa 29.04.2016
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarao je u petak sa liderom SRS Vojislavom Šešeljom, saopštili su iz Srpske radikalne stranke . Kako se navodi, Čepurin je Šešelja posjetio na sopstveni zahtjev u sjedištu stranke i… »

Ulični protesti nakon Trumpovog skupa u Kaliforniji

Slobodna Evropa 29.04.2016
Više stotina osoba okupilo se u Kosta Mesi u Kaliforniji kako bi protestovali protiv Donalda Trumpa koji je održavao skup u tom gradu. Protesti su izmakli kontroli, a nakon sukoba demonstranata sa policijom i učesnicima skupa, a oko dvadeset osoba je… »

Sirija: Stupa na snagu američko-ruski sporazum o prekidu borbi

Slobodna Evropa 29.04.2016
-ruski sporazum koji predviđa prekid borbi na dva fronta u Siriji, ali isključuju grad Alep, poprište oštrih borbi, stupit će na snagu sutra u zoru, saopćili su danas američki, sirijski i ruski izvori. Primirje između vladinih snaga i… »

Kovač: HR ne blokira Srbiju, traži ispunjavanje kriterijuma

Slobodna Evropa 29.04.2016
Hrvatska ne blokira pregovore Srbije za ulazak u EU, već traži ispunjavanje svih kriterijum, prije svega ukidanje zakona o univerzalnoj jurisdikciji za zločine počinjene u ratu na području bivše Jugoslavije, izjavio je u petak hrvatski ministar… »

Ljekari bez granica: Broj žrtava u bolnici u Alepu porastao na 50

Slobodna Evropa 29.04.2016
Broj poginulih civila u vazdušnim napadima sirijske vojske na bolnicu i stambene četvrti u Alepu popeo se na 50, saopštila je danas organizacija Ljekari bez granica (Medecins sans Frontieres). Sirijska vojska bombardovala je u četvrtak bolnicu Kuds u… »