Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 29.04.2016

Lukač: Pratimo povratnike sa sirijskog ratišta

Slobodna Evropa 29.04.2016
Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač u intervjuu za RSE kaže kako određene kriminalne grupe pokušavaju zaustaviti istrage najtežih krivičnih djela preko organa Vlade Federacuije BiH. Aktivno se, kaže Lukač, radi i na suzbijanju… »

Sud: Zuma treba da odgovara za otužbe za korupciju

Slobodna Evropa 29.04.2016
Predsjednik Južnoafričke Republike, Jacob Zuma, treba da odgovara za optužbe za korupciju u vezi sa ugovorom o oružju iz 1999., saopštio je Vrhovnu sud te zemlje. Optužbe za to bile su odbačene samo nekoliko sedmica uoči izbora 2009 koje su vodili… »

Keri: Uspješna saradnja u borbi protiv IDIL

Slobodna Evropa 29.04.2016
U borbu protiv "Islamske države Iraka i Levanta" (IDIL) uključeno je 66 zemalja i do sada je oslobođena skoro polovina teritorije Iraka, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri za TV Alhura. Istovremeno, na društvenim mrežama vodi se… »

Slučaj Partizan: Snimci čekaju policiju

Slobodna Evropa 29.04.2016
Čak i kod javnosti odavno naviknute na scene nasilja u sportu, šok i zgražavanje izazvali su snimci brutalnog napada na generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazuru. Šta se dešava u Partizanu? Ispred stadiona u Humskoj ulici, kako se… »

Vijeće ministara BiH moglo biti kompletirano 11. maja

Slobodna Evropa 29.04.2016
Vijeće ministara BiH bi konačno moglo biti kompletirano 11. maja. Vijeće ministara je u četvrtak poslalo zahtjev Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA-i) i CiK-u za provjeru istinitosti podataka koje je u prijavnom obrascu naveo Ismir Jusko… »

Kosovska vlast traži skidanje zastave sa zabranjene liste EBU

Slobodna Evropa 29.04.2016
Kosovske vlasti uputile su pismo Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) sa zahtevom da se odmah ukloni zastava Republike Kosova sa liste zabranjenih simbola za izlaganje tokom Evrovizije. To je za RSE potvrdio vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova… »

Vujanovićeva pomilovanja: Predsjednik 'mekog srca'

Slobodna Evropa 29.04.2016
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je rekorder među kolegama iz regiona kada je riječ o broju pomilovanja, što nespornih što vrlo problematičnih. Nedavna njegova odluka da pomiluje vozača ministra za ljudska i manjinska prava, osuđenog na… »

RTK: Kosovsku zastavu skinuti sa liste zabranjenih

Slobodna Evropa 29.04.2016
RTK traži povlačanje kosovske zastave sa liste zabranjenih zastava Evrovizije, javlja dopisnica RSE. Radio televizija Kosova (RTK) duboko je zabrinuta zbog “teške uvrede koja je pričinjena Kosovu” da se zabrani viorenje kosovske zastave tokom… »

I u zatvoru je moguće biti nasmijan

Slobodna Evropa 29.04.2016
Kako ovladavanje tehnikom disanja i druge metode mogu da pomognu zatvorenicima, ali i osoblju u dva najveća zatvora u Crnoj Gori? Naime, nekoliko predstavnika organizacije "Art of Living" uspjeli su da razbiju zid sumnjičavosti i nepovjerenja na koji su… »

IDIL se štiti ceradama od vazdušnih udara SAD

Slobodna Evropa 29.04.2016
Piše: James Miller (Priredio: Dragan Štavljanin) Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) je sve slabija i izgubila je 40 odsto teritorije, procenjuju Sjedinjene Države. Međutim, uprskoj vojnim porazima, IDIL je daleko od potpunog uništenja. Stoga… »