Izvor: Slobodna Evropa/Politika arhiva vesti 29.04.2016

U srijedu ponavljanje izbora na 15 biračkih mjesta u Srbiji

Slobodna Evropa 29.04.2016
Ponovljeno glasanje za novi saziv parlamenta Srbije na 15 biračkih mjesta biće održano u srijedu, 4. maja, a pravo glasa na njima ima 19.631 građanin, saopštila je Republička izborna komisija (RIK). Ponovo će se glasati na pet biračkih mjesta u… »

Beograd: Protest opozicije zbog 'izborne krađe'

Slobodna Evropa 29.04.2016
Predstavnici četiri opozicione liste - Demokratske stranke, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri i pokreta "Dosta je bilo", pozvali su u petak, 29. aprila, građane i političke stranke da se u subotu, 30. aprila, pridruže protestu ispred sedišta Republičke izborne… »

Izborna solidarnost: Demokrate podržavaju desničare

Slobodna Evropa 29.04.2016
Novi obrti na postizbornoj sceni Srbije. Lider Demokratske stranke (DS) pozvao je simpatizere te partije da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta podrže desničarsku listu Demokratska stranka Srbije (DSS) - Dveri. Predstavnici četiri opozicione… »

Čepurin razgovarao sa Šešeljom

Slobodna Evropa 29.04.2016
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarao je u petak sa liderom SRS Vojislavom Šešeljom, saopštili su iz Srpske radikalne stranke . Kako se navodi, Čepurin je Šešelja posjetio na sopstveni zahtjev u sjedištu stranke i… »

U Vukovaru ponovo razbijena dvojezična tabla

Slobodna Evropa 29.04.2016
Na zgradi vukovarske policijske stanice je u petak, 29. aprila, oko podneva ponovo je razbijena dvojezična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom i ćiriličnom pismu, potvrdila je vukovarsko-sremska policija. Iz policije nijesu mogli da potvrditi da… »

Ruska štampa o izborima u Srbiji: Politika ravnoteže i jačanje Šešelja

Slobodna Evropa 29.04.2016
Piše: Yulia Petrovskaya Na dan parlamentarnih izbora i nakon glasanja, ruska štampa je objavila veliki broj izveštaja svojih dopisnika iz Beograda i članaka moskovskih analitičara, koji uglavnom tumače vanredne izbore kao "izjašnjenje srpskih… »