Izvor: Srbija danas arhiva vesti 29.04.2016

Lista ČBČ u agoniji: Mogu iznad cenzusa, a da ne osvoje nijedan glas ali pod jednim uslovom

Srbija danas 29.04.2016
Ukoliko izlaznost na ponovljenim izborima bude manja od 70 odsto, koalicija Čeda-Boris-Čanak ostaće iznad cenzusa makar ne osvojili nijedan jedini glas. Naime, nakon najnovijih podataka RIK, ulazak liste Čeda-Boris-Čanak u parlament visi o koncu za… »

SNS: Podnećemo krivične prijave protiv lidera opozicije!

Srbija danas 29.04.2016
Funkcioner SNS Aleksandar Martinović najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv lidera opozicije zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom". Kako je rekao, prijave će biti podnete protiv lidera DS, DSS, Dveri i pokreta Dosta je bilo, Bojana… »

Divljački čin: Jovičić šokiran ponašanjem Dveri u prostorijama RIK-a

Srbija danas 29.04.2016
Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić saopštio je danas da je "šokiran divljačkim ponašanjem" i, kako je naveo, "napadom razularene bande, koja se u javnosti predstavlja kao koalicija Dveri - DSS", na članicu… »

Jovičić u čudu: Lažne demokrate podržavaju lažne nacionaliste

Srbija danas 29.04.2016
Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić danas je povodom poziva lidera DS Bojana Pajtića članovima i simpatizerima da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta glasaju za listu DSS i Dveri, ocenio da "lažne demokrate daju podršku i… »

Ko zna koji put po redu: U Vukovaru razbijena dvojezična tabla

Srbija danas 29.04.2016
Na zgradi vukovarske policijske stanice je danas oko podneva ponovo razbijena dvojezična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom i ćiriličnom pismu, potvrdila je vukovarsko-sremska policija. Iz policije nisu mogli da potvrde da li je počinilac… »

Velika tuga! Poginuli ćerkica (2), majka i baka

Srbija danas 29.04.2016
Nastradale u direktnom sudaru! U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, u direktnom sudaru dva automobila, koja se oko 22 časa dogodila na magistralnom putu Novi Pazar-Sjenica kod mesta Dubinje život su izgubili majka, dete i baka. Još jedan putnik iz… »

Gradić Pejton je napravljen po ugledu na pčelinje saće: A znate li kako je dobio naziv?

Srbija danas 29.04.2016
Rekonstrukcija Gradića Pejton bi trebalo da počne 2017. godine kada se reši imovinskopravni status tamošnjih objekata, kako bi se on očuvao kao zanatskokulturni centar. - Želimo da definitivno rešimo status Gradića Pejton jer je to važan objekat… »

Velika subota: Ove dve stvari nikako nemojte da radite!

Srbija danas 29.04.2016
Vernici obeležavaju praznik Velike subote. U pitanju je drugi dan hrišćanske žalosti, nakon Velikog petka kada je Hrist razapet na Golgoti, zbog čega se i Velika subota, koju je prema verovanju Isus Hristos proveo u Hadu, podzemlju, i provodi se u… »

Samo je želela da ubere cvet za mamu: Nekoliko sati kasnije, ona je bila u urgentnom centru! (video)

Srbija danas 29.04.2016
Odrastajući, svi smo naučili da treba da se držimo podalje od otrvnog bršljena. Ali, to nije jedina biljka koja može da bude ozbiljna pretnja. Zapravo, postoje mnogo opasnije pa čak i otrovnije biljke koje neuke oči ne mogu da prepoznaju. Jedna… »

U susret vaskrsu: Hiljade prvoslavnih vernika na ulicama Jerusalima (foto)

Srbija danas 29.04.2016
Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika okupilo se danas na Veliki petak uoči Vaskrsa u Jerusalimu gde su u Starom gradu nosili krst sledeći biblijsko predanje, javile su svetske agencije. Duž Puta krsta pročitano je 14 molitvi kao što nalaže… »