Kultura arhiva vesti 29.04.2016

Nagrada za "Regresiju"

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Beograđanin Milan Andrijašević dobitnik je platinijum nagrade na Worldfestu u Hjustonu za kratkometražni film "Regresija", najvišeg priznanja za film u toj kategoriji. Nagrada mu je uručena 17. aprila, neposredno nakon prikazivanja filma u… »

Trifunović: Željni smo lepe komedije

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Komedija reditelja Vladana Nikolića "Burek" u bioskope dolazi 5. maja, a glavne uloge tumače braća Sergej i Branislav Trifunović, koji prvi put zajedno igraju u filmu. "Privukla me je komedija. Mislim da smo malo željni tako neke lepe… »

"Ulaganje u prošlost naše budućnosti"

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Trebalo bi da budemo svesni da ulaganjem u savremenu umetnost, ulažemo u našu kulturnu baštinu, izjavio je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac na prezentaciji konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti… »

Danas je Svetski dan igre

Press 29.04.2016
Danas se planetarno obelezava i proslavlja Svetski dan igre koji su 1982. godine ustanovili Međunarodni pozorišni institut i Svetska plesna alijansa pri UNESCO-u. Foto:B92.net Datum je zapravo rođendan Žana-Žorža Novera (1727-1810), začetnika… »

Ona je nova Lara Kroft

B92 29.04.2016
Švedska glumica, oskarovka Alisija Vikander, zauzeće mesto Andželine Džoli u ulozi pustolovke i arheologa Lare Kroft u novom nastavku filma "Tomb Raider", objavio je Los Anđeles tajms. Biće to film o mladoj Lari Kroft, u vreme kada se upušta u… »

Nagrada Terpsihora posthumno Mirjani Nešić

Danas 29.04.2016
Povodom Svetskog dana igre tročlani žiri Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, u sastavu: Bahram M. Juldašev, prvak baleta, baletski pedagog i koreograf (predsednik žirija), Jadranka Jovanović, prvakinja… »

Sutra proslava Svetskog dana džeza

Press 29.04.2016
Međunarodni dan džeza biće obeležen sutra širom sveta, a Srbija se priključuje proslavi nizom programa u Beogradu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Bujanovcu. Foto:B92.net Obeležavanje Međunarodnog dana džeza - 30. aprila inicirao je ambasador dobre… »

Pogoršano zdravlje: Bata Živojinović ponovo u bolnici

Kurir 29.04.2016
Pre nekoliko dana mu nije bilo dobro, pa je otišao u bolnicu, a lekari su odlučili da ga zadrže nedelju dana kako bi bili sigurni da li treba da promene nešto u njegovoj terapiji. Narednih nedelju dana Velimir Bata Živojinović provešće u bolnici… »

Promena lokacije održavanja Mikser festivala

Press 29.04.2016
Zbog rušenja delova Hercegovačke i Mostarske ulice u Savamali, među kojima je i Miksalište, glavni stejdž ovogodišnjeg Mikser festivala biće premešten sa prvobitno planirane lokacije (Mostarska 5) u Depo magacin, u Travničkoj broj 3. Foto:B92.net… »

Festival svetske muzike: Norvežani pevali na srpskom (video)

Blic 29.04.2016
Imamo mnogo toga zajedničkog, kaže za "Blic" Arne Sanes Bjornstad, ambasador Norveške u Srbiji. Ambasador je predstavio neobičan hor iz Trondhajma koji nam je izveo i pesmu "Zakleo se bumbar". Hor "Svartlamon hardkor" nastupio je prošlog petka i… »