Politika arhiva vesti 29.04.2016

RIK: Četvrtog maja ponavljanje izbora na 15 biračkih mesta

Dnevnik 29.04.2016
Ponovljeno glasanje za novi saziv republičkog parlamenta na 15 biračkih mesta biće održano u sredu, 4. maja, a pravo glasa na njima ima 19.631 građanin, saopštila je Republička izborna komisija (RIK). Ponovo će se glasati na pet biračkih mesta u… »

Pajtić zove da se glasa za Dveri, sutra protest; SNS tuži opoziciju

Radio 021 29.04.2016
Predsednik DS Bojan Pajtić pozvao je pristalice demokrata da na predstojećim ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta zaokruže listu Dveri-DSS. Kako je rekao, ta lista po mnogo čemu nije slična sa DS, ali se tako "brane demokratija i Srbija od… »

SNS podnosi krivične prijave protiv lidera opozicije

Politika 29.04.2016
Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović najavio je da će biti podnete krivične prijave protiv Bojana Pajtića, Boška Obradovića, Sande Rašković Ivić, Saše Radulovića i „svih koji su iznosili najgrublje moguće neistine i… »

Čepurin posetio Šešelja i čestitao mu povratak u parlament

Novi magazin 29.04.2016
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin čestitao je danas lideru Srpske radiklane sranke (SRS) Vojislavu Šešelju povratak u Skupštinu Srbije. Šešelj je ruskom ambasadoru, tokom razgovora u prostorijama stranke u Zemunu rekao da SRS ostaje… »

Ivica Dačić za Kurir: Otići ću iz SPS!

Kurir 29.04.2016
Ako stranci ne značim ništa, sam ću otići, iskoristiću Vaskrs da razmislim o svemu, pa i o svojim daljim potezima. BEOGRAD - Lideru socijalista Ivici Dačiću drma se fotelja jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu s tog mesta… »

Ljajić: SDPS poštuje rad RIK i ostaje lojalan SNS

B92 29.04.2016
Beograd -- Predsednik SDPS Rasim LJajić rekao je da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što poštuje rad nezavisnih državnih institucija kao što je RIK. On je dodao da SDPS ostaje lojalan član koalicije okupljene oko SNS. Ljajić… »

Divljački čin: Jovičić šokiran ponašanjem Dveri u prostorijama RIK-a

Srbija danas 29.04.2016
Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić saopštio je danas da je "šokiran divljačkim ponašanjem" i, kako je naveo, "napadom razularene bande, koja se u javnosti predstavlja kao koalicija Dveri - DSS", na članicu… »

SNS Stefanović: Nasilje u RIK nedopustivo, istražićemo svaki detalj

Kurir 29.04.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja. "Ići ćemo… »

Vulin: šokiran sam nasiljem i pritiskom na RIK

Politika 29.04.2016
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da je šokiran nasiljem koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji ističući da je ono apsolutno neprihvatljivo. „Šokiran sam da se nasilje koristi u RIK-u, i da se vrši takav… »

Opozicione liste podneće krivične prijave protiv JP "Pošta Srbije" zbog izborne krađe

Blic 29.04.2016
Lideri četiri opozicione liste SDS-LDP-LSV, Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DŠ najavili su danas da će podneti krivične prijave protiv Javnog preduzeća "Pošta Srbije" i zaposlenih u biračkim odborima zbog izborne krađe koja se… »