Politika arhiva vesti 29.04.2016

Obradović: Nisam dao nikakvu izjavu policiji

Beta 29.04.2016
Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je u petak da policija od njega nije uzela nikakvu izjavu o incidentu koji se dogodio u Skupštini Srbije izmedju članova tog pokreta i članova Republičke izborne komisije (RIK). Povodom najave ministra… »

Nova šansa za Čedu, Borisa i Čanka: Evo kako mogu iznad cenzusa, a da ne osvoje nijedan glas

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Lista SDS-LDP-LSV od noćas je u velikoj agoniji jer nakon najnovijih podataka RIK-a, i njihov ulazak u parlamentu visi o koncu za bukvalno 788 glasova. Ukoliko izlaznost na ponovljenim izborima bude manja od 70 odsto, koalicija… »

DSS i „Dveri” za jedan glas ispod cenzusa

Dnevnik 29.04.2016
U parlament Srbije za sada ulazi šest lista, a samo jedan glas od cenzusa deli koaliciju DSS i “Dveri” epilog je. zasedanja Republičke izborne komisije, čiji je rad u noći između četvrtka i petka završen na ivici incidenta. Nezadovoljna ovakvim… »

Čepurin razgovarao sa Šešeljem

Politika 29.04.2016
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarao je danas sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem, saopštila je ta stranka. Kako se navodi, Čepurin je Šešelja posetio na sopstveni zahtev u sedištu stranke i izrazio čestitke zbog… »

Dačić: Odlazim ako SPS-u ne značim ništa

Newsweek 29.04.2016
Dačiću se navodno "drma fotelja" jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu, nezadovoljni rezultatima izbora. Lider socijalista izjavio je da će iskoristi Vaskrs da razmisli "o svemu i o svojim daljim potezima" i da će otići iz SPS-a… »

Ljajić: SDPS poštuje rad RIK i ostaje lojalan SNS

Blic 29.04.2016
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što poštuje rad nezavisnih državnih institucija kao što je Republička izborna komisija (RIK) i da SDPS… »

Jovičić: DSS-Dveri, to je razularena banda!

Vesti online 29.04.2016
Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić izjavio je u petak da je šokiran "divljačkim ponašanjem i napadom razularene bande", koja se, kako je naveo, u javnosti predstavlja kao koalicija Dveri - DSS, na članicu RIK-a… »

Stefanović: Istraga nasilja u RIK-u

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja. "Ići ćemo… »

Stefanović i Vulin: Ne može se nasiljem prekrajati izborna volja građana

Blic 29.04.2016
Funkcioneri SNS i koalicionog PS, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin poručili su danas da su šokirani nasiljem pojedinih političara u Republičkoj izbornoj komisiji. I dok se opzicija udružuje i optužujuje koalciiju oko SNS i lidera te stranke… »

Opozicione liste podneće krivične prijave protiv JP "Pošta Srbije" zbog izborne krađe

Blic 29.04.2016
Lideri četiri opozicione liste SDS-LDP-LSV, Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DŠ najavili su danas da će podneti krivične prijave protiv Javnog preduzeća "Pošta Srbije" i zaposlenih u biračkim odborima zbog izborne krađe koja se… »