Svet arhiva vesti 29.04.2016

Norveška: Pronađeno 11 žrtava rušenja helikoptera

Slobodna Evropa 29.04.2016
Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen i da nije pronađena nijedna preživjela osoba, javlja Reuters. Hitne službe do sada su pronašle 11 tijela. Potraga… »

Pariz: Ustanak proleterijata, privedeno 27 ljudi

Vesti online 29.04.2016
Francuski radnici, u osvit Međunarodnog praznika rada, dižu intenzitet protesta protiv podle Vlade, predsednika i kapitalista, koji bi da izvrše reformu zakona o radu, kako bi se još više napili krvi onima koji im donose profit - što je klasična… »

Kalifornija: Sukobi zbog Trampa, 20 uhapšeno

Novi magazin 29.04.2016
Oko 20 demonstranata uhapšeno je na jugu Kalifornije tokom protesta održanog ispred hale u kojoj je republikanski favorit na američkim predsedničkim izborima Donal Tramp održao miting i obećao pristalicama da će, ako bude bio izabran, zauzeti… »

Pjongjang osudio Amerikanca na teški rad

Al Jazeera 29.04.2016
Kim Dong Chul je osuđen na desetogodišnji teški rad jer je krao vojne tajne i planirao subverzije s Južnokorejcima. Sjeverna Koreja osudila je američko-korejskog građanina na deset godina teškog rada zbog subverzije, javila je kineska agencija… »

Nemački ministar: Balkanska ruta je deo prošlosti, hiljade dolaze preko Mediterana!

Kurir 29.04.2016
Nemačka vlada je zabrinuta da će sve veći broj migranata pokušati ovog leta da se domogne Evrope tako što će iz Libije preko Mediterana doći do Italije, izjavio je danas nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer, navodeći da je… »

Pentagon o napadu na bolnicu u Kunduzu: To nije ratni zločin, već niz grešaka

Kurir 29.04.2016
Američki vazdušni napad na bolnicu u Kunduzu prošle godine u Avganistanu ne predstavlja "ratni zločin" već "niz grešaka", ocenio je danas Pentagon, javile su svetske agencije. "Istraga je zaključila da deo (vojnog) osoblja nije poštovao pravila… »

Na Evrosongu zabranjene zastave Kosova, id, Palestine, Krima

Blic 29.04.2016
Na ovogodiššnjem takmičenju za pesmu Evrovizije zabranjene su zastave Kosova, Islamske držžave, Palestine, Krima, Donjecke Republike, Nagorno Karabaha i Severnog Kipra, saopšštili su organizatori Evrosonga. Tokom takmičenja u Stokholmu u salu… »

Svi na alepo: Sirijska vojska obustavlja vatru na svim ostalim frontovima

Pravda 29.04.2016
Sirijska arapska armija (SAA) proglasila je privremeni prekid vatre u Damasku i njegovim predgrađima, kao i u provinciji Latakiji, ali ne i gradu Alepu na severu zemlje. Zasad nije poznato kakav će biti efekat tog primirja, ocenjuje agencija AP. Zapadni… »

Kina ne dozvoljava da nosač aviona SAD uplovi u Hongkong

RTS 29.04.2016
Peking nije odobrio zahtev SAD da američki nosač aviona, predvođen brodom "Džon S. Stenis", poseti luku u Hongkongu, saopštio je Stejt department. Portparol Stejt departmenta Ana Riči Alen dodala je da je drugi američi ratni broj "Plavi greben"… »

Lavrov: Baltičke zemlje ne pokazuju zahvalnost Moskvi

Novi magazin 29.04.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je danas izjavio da Baltičke zemlje ne pokazuju nikakvu zahvalnost Moskvi zato što ih je "pustila da mirno odu" nakon raspada Sovjetskog Saveza. Lavrov je u intervjuu švedskom listu "Dagens Niheter" izdvojio… »