Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.04.2016

Privremeno obustavljen rad Velikog hadronskog sudarača

RTV 29.04.2016
ŽENEVA - Naučnici su danas bili primorani da privremeno obustave rad najvećeg svetskog akceleratora čestica, Velikog hadronskog sudarača, jer je u složenu mašinu ušla lasica. Portparol Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) Arno… »

Ovaj procesor se nalazi u skoro svim telefonima

Mondo 29.04.2016
Telefoni koji su predstavljeni ove godine, ali i oni koji će tek biti predstavljeni, imaće nešto zajedničko - procesor ovog proizvođača. Foto: Promo/Pocketnow Qualcomm Snapdragon 820 Qualcomm je na China Mobile Internet konferenciji objavio vrlo… »

Microsoft nije znao da njegova najbolja reklama uopšte postoji

Press 29.04.2016
Jedna od najemocionalnijih reklama za platformu Xbox kompanije Microsoft počela je prošle nedelje da privlači izuzetno veliku pažnju na internetu, ali tehnološki gigant sve do tada nije bio svestan njenog postojanja. Foto:B92.net U međuvremenu je… »

Guile od danas dostupan u Street Fighter V

B92 29.04.2016
Najpoznatija frizura Street Fighter serijala dolazi danas na PC i konzole. Marinac Guile će se pojaviti danas u borilačkoj igri Street Fighter V kao dodatak pri aprilskom DLCu. Guilove potezi i dodaci su već analizirani na sajtu KlanRUR-a, pa… »

Xiaomi i Lenovo više nisu vodeći proizvođači mobilnih telefona

B92 29.04.2016
Prema najnovijim izveštajima kompanije IDC, Samsung, Apple i Huawei i dalje se nalaze na vodećoj poziciji, ali se poznatim tehnološkim gigantima ovaj put nisu pridružile kompanije Xiaomi i Lenovo. Umesto njih, na listu su dospele kineske kompanije… »

Twitter više nije društvena mreža

Mondo 29.04.2016
Evo u kojoj kategoriji ćete sada pronaći zvaničnu Twitter aplikaciju. Foto: Promo/Adweek Twitter Omiljena mikro-bloging platforma polako menja pravac u kom ide, pa sada zvaničnu Twitter aplikaciju na App Store prodavnci možete pronaći u „vesti“… »

Igrajte Ghost in The Shell besplatno

Mondo 29.04.2016
Požurite, promocija se završava u nedelju uveče! Ukoliko još niste isprobali Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault Online koja je već neko vreme dostupna kroz Steam Early Acces, ovog vikenda je savršena prilika. Igra je besplatna… »

Domaća avantura Adam Wolfe na Steam Greenlight

B92 29.04.2016
Domaći studio Mad Head Games objavio je svoju prvu Steam Greenlight igru Adam Wolfe, najnoviju hidden object avanturu po kojima se studio proslavio. Adam Wolfe je paranormalna avantura smeštena u San Francisko u kom ćemo u ulozi naslovnog junaka… »

Španija: Kopali za cevi, iskopali 600 kg rimskih novčića

RTV 29.04.2016
MADRID - Radnici koji su u jednom parku na jugu Španije radili na polaganju cevi su slučajno pronašli čak 600 kilograma starih rimskih novčića, saopštio je Arheološki muzej iz Sevilje. U saopštenju se navodi da su građevinski radnici otkrili 19… »

Sedam najvećih promena koje uvodi Facebook ove godine

N1 Info 29.04.2016
Facebook je poznat po pomeranju tehnoloških granica i uvođenju noviteta u način na koji ljudi komuniciraju. Pre deset godina malo ko je očekivao da će jedna društvena mreža biti lider u digitalnim inovacijama, ali Facebook je ostao najdinamičnija… »