Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.04.2016

Hadronski sudarač obustavio rad zbog lasice

N1 Info 29.04.2016
Naučnici su u petak bili primorani da privremeno obustave rad najvećeg svetskog akceleratora čestica, Velikog hadronskog sudarača, jer je u složenu mašinu ušla lasica. Portparol Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) Arno Marsolije… »

Sa više od 115 Snapdragon 820-baziranih uređaja, Qualcomm-ovi čipovi se nalaze gotovo svuda

Benchmark 29.04.2016
Kompanija Qualcomm pojavila se u Kini na Global Mobile Internet Conference (GMIC) konferenciji kako bi govorila o flagship Snapdragon 820 čipsetu. Kompanija je napravila brz povratak na vrh nakon problematičnog Snapdragon 810 čipseta koji se pregrevao… »

Microsoft nije znao da njegova najbolja reklama uopšte postoji

Press 29.04.2016
Jedna od najemocionalnijih reklama za platformu Xbox kompanije Microsoft počela je prošle nedelje da privlači izuzetno veliku pažnju na internetu, ali tehnološki gigant sve do tada nije bio svestan njenog postojanja. Foto:B92.net U međuvremenu je… »

Guile od danas dostupan u Street Fighter V

Press 29.04.2016
Najpoznatija frizura Street Fighter serijala dolazi danas na PC i konzole. Foto:B92.net Marinac Guile će se pojaviti danas u borilačkoj igri Street Fighter V kao dodatak pri aprilskom DLCu. Guilove potezi i dodaci su već analizirani na sajtu KlanRUR-a… »

Xiaomi i Lenovo više nisu vodeći proizvođači mobilnih telefona

B92 29.04.2016
Prema najnovijim izveštajima kompanije IDC, Samsung, Apple i Huawei i dalje se nalaze na vodećoj poziciji, ali se poznatim tehnološkim gigantima ovaj put nisu pridružile kompanije Xiaomi i Lenovo. Umesto njih, na listu su dospele kineske kompanije… »

Twitter se odriče statusa društvene mreže

Večernje novosti 29.04.2016
Umesto da se upušta u ljutu borbu sa Facebookom , Skypeom i Messengerom , Twitter je odlučio da u okviru App Store klasifikaciju ‘društvene mreže’ zameni etiketom ‘vesti’. Umesto da se upušta u ljutu borbu sa Facebookom , Skypeom i… »

Igrajte Ghost in The Shell besplatno

Mondo 29.04.2016
Požurite, promocija se završava u nedelju uveče! Ukoliko još niste isprobali Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault Online koja je već neko vreme dostupna kroz Steam Early Acces, ovog vikenda je savršena prilika. Igra je besplatna… »

Domaća video igra za sve ljubitelje teorija zavere

Mondo 29.04.2016
Avantura Adam Wolfe dostupna na Steam Greenlight servisu. Domaći studio Mad Head Games objavio je svoju prvu Steam Greenlight igru Adam Wolfe, najnoviju hidden object avanturu po kojima se studio proslavio. Adam Wolfe je paranormalna avantura smeštena u… »

Radnici postavljali cevi u parku, pa slučajno pronašli zakopano blago!

Telegraf 29.04.2016
Direktorka muzeja Ana Navaro je izjavila da je otkriće novčića u parku u gradu Tomares, u blizini Sevilje, jedinstveno za Španiju i da je od neprocenjive vrednosti. Radnici koji su u jednom parku na jugu Španije radili na polaganju cevi su slučajno… »

Sedam najvećih promena koje uvodi Facebook ove godine

N1 Info 29.04.2016
Facebook je poznat po pomeranju tehnoloških granica i uvođenju noviteta u način na koji ljudi komuniciraju. Pre deset godina malo ko je očekivao da će jedna društvena mreža biti lider u digitalnim inovacijama, ali Facebook je ostao najdinamičnija… »