Vojvodina arhiva vesti 29.04.2016

"Bebac" otvara edukativni centar za trudnice i roditelje

NoviSad.com 29.04.2016
Novi Sad - Sadašnji i budući roditelji, koji se o trudnoći i roditeljstvu informišu na portalu Bebac, od maja će te informacije moći da dobiju i uživo u Bebac edukativnom centru (Fruškogorska 24) i to od vodećih lekara i stručnjaka iz… »

Novi Sad u finalu za Omladinsku prestonicu Evrope

NoviSad.com 29.04.2016
Novi Sad - Novi Sad je ušao u finale izbora za Omladinski prestonicu Evrope. Ostala četiri grada iz top 5 su francuski Amiens, engleski Mančerster, italijanska Peruđa i Derry City & Strabane iz Severne Irske, saopštio je Evropski omladinski forum… »

Očajni zbog katastrofalnih gužvi Na granici: Na ulazu u Hrvatsku čeka se više od dva sata (foto)

Telegraf 29.04.2016
Haos je sveprisutan, jer su se vozači unervozili i jedni drugima se ubacuju iz kolone u kolonu, ulaze preko reda i prelaze u traku za kretanje teretnih vozila. Na graničnom prelazu Batrovci putnici čekaju više od dva sata zbog gužve koja je nastala… »

Vrbas: Ponovo nestale sadnice sa gradskog trga

RTV 29.04.2016
NOVI SAD - Nepoznati počinioci izvadili su blizu 20 sadnica topijara sa cvetnih površina na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu, navodi se u saopštenju JKP "Komunalac Vrbas". Kako je istaknuto, ovo je treći put ove sedmice da neko čupa strukove cveća sa… »

Uskršnje svečanosti u Mokrinu

RTV 29.04.2016
KIKINDA - Uz pravoslavne običaje, koje nalaže obeležavanje Velikog petka, na samom severu Banata, u mestu Mokrin nizom propratnih kulturnih dogadjaja, izložbi, promocija tradicionalno se tokom čitave nedelje obeležavaju Uskršnje svečanosti. U… »

Dom zdravlja: Potrebni radiolozi i još jedan mamograf

Moj Novi Sad 29.04.2016
Dijagnostičke usluge Novosađanima pruža samo osam radiologa. U Domu zdravlja "Novi Sad" prošle godine pregledano je 8.923 žena, gde je kancer dojke otkriven kod njih 16, dok je u prva tri meseca ove godine urađeno preko 2.000 takvih skrininga, što… »

Četiri nova voza na relaciji Novi Sad-Sombor-Novi Sad

Moj Novi Sad 29.04.2016
Od srede, 4. maja, na relaciji Novi Sad-Bogojevo-Sombor-Novi Sad, uvode se u saobraćaj dva para novih vozova za prevoz putnika, saopštio je danas Media centar ''Železnica Srbije”. Kako je navedeno, po jedan par vozova biće uveden na relaciji Novi… »

Novi Sad u finalu za Omladinsku prestonicu Evrope

Moj Novi Sad 29.04.2016
Evropski Omladinski forum saopštio je listu gradova koji su ušli u finale izbora za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s mnogo aplikacija koje su ponovljene i nekoliko godina uzastopno, te velikim brojem… »

Ponavljanje izbora 4. maja

N1 Info 29.04.2016
Vanredni parlamentarni izbori će biti ponovljeni u sredu 4. maja na 15 biračkih mesta na kojima glasa 19.631 građanin, odlučila je Republička izborna komisija na sednici u noći između četvrtka i petka. Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u… »

LJajić odgovorio Pajtiću: Poštujemo izbornu volju naroda, ostajemo uz SNS

Telegraf 29.04.2016
Bez obzira na to da li se odluke RIK nekome sviđaju ili ne, one se moraju uvažavati, smatra Ljajić. Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim LJajić izjavio je danas da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što… »