Vojvodina arhiva vesti 29.04.2016

Otvara se "Bebac startap centar" za roditelje u Novom Sadu

Radio 021 29.04.2016
Edukativni centar "Bebac startap" namenjem roditeljima i onima koji će to tek postati otvoriće se u sredu, 10. maja u Novom Sadu. Ovaj centar će rad otpočeti predavanjem na temu "Zdrava i bezbrižna trudnoća" koju će voditi specijalista ginekologije… »

NS u finalu za Evropsku prestonicu mladih

RTV 29.04.2016
NOVI SAD - Novi Sad je ušao među najboljih pet gradova i time postao ozbiljan kandidat za titulu Omladinske prestonice Evrope. Osim Novog Sada u trci u francuski Amiens, engleski Manchester, italijanska Peruđa i Derry City & Strabane iz Severne Irske… »

Na granicama se naoružajte strpljenjem

RTV 29.04.2016
BATROVCI - Usled prvomajskih i uskršnjih praznika, pojačao se intenzitet saobraćaja. Prema poslednjim podacima Auto-moto saveza Srbije, na graničnim prelazima na izlazu iz zemlje, beleži se pojačan saobraćaj, ali bez većih zadržavanja. Na… »

Počupali sadnice cveća sa Trga Nikole Pašića

Dnevnik 29.04.2016
VRBAS: Nepoznati počinioci izvadili su blizu 20 sadnica topijara sa cvetnih površina na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu. Ovo je treći put ove sedmice. da neko čupa strukove cveća sa javnih površina, saopšteno je iz JKP „Komunalac“. – U redovnom… »

U znaku svetske Tucanijade

Dnevnik 29.04.2016
MOKRIN: Negovanje prazničnih uskršnjih običaja u Mokrinu otpočelo je radionicom u dečijem vrtiću “Neven” gde su mališani ukrašavali jaja, a juče na Veliki petak obavljane su i prve prijave za predstojeće 26. svetsko prvenstvo u tucanju… »

Dom zdravlja: Potrebni radiolozi i još jedan mamograf

Moj Novi Sad 29.04.2016
Dijagnostičke usluge Novosađanima pruža samo osam radiologa. U Domu zdravlja "Novi Sad" prošle godine pregledano je 8.923 žena, gde je kancer dojke otkriven kod njih 16, dok je u prva tri meseca ove godine urađeno preko 2.000 takvih skrininga, što… »

Četiri nova voza na relaciji N.Sad - Sombor

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Od srede, 4. maja, na relaciji Novi Sad - Bogojevo - Sombor - Novi Sad, uvode se u saobraćaj dva para novih vozova za prevoz putnika, saopštio je danas Media centar ''Železnica Srbije". Kako je navedeno, po jedan par vozova biće uveden na… »

Novi Sad u finalu za Omladinsku prestonicu Evrope

Moj Novi Sad 29.04.2016
Evropski Omladinski forum saopštio je listu gradova koji su ušli u finale izbora za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s mnogo aplikacija koje su ponovljene i nekoliko godina uzastopno, te velikim brojem… »

Ponavljanje izbora na 15 biračkih mesta 4. maja

Moj Novi Sad 29.04.2016
RIK doneo rešenje o ponavljanju glasanja na 15 biračkih mesta na kojima su poništeni izbori. Ponovljeni izbori biće održani 4. maja. Na tim mestima upisan je 19.631 birač. Glasanje će biti ponovljeno na pet biračkih mesta u Nišu (broj 4 Medijana… »

LJajić odgovorio Pajtiću: Poštujemo izbornu volju naroda, ostajemo uz SNS

Telegraf 29.04.2016
Bez obzira na to da li se odluke RIK nekome sviđaju ili ne, one se moraju uvažavati, smatra Ljajić. Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim LJajić izjavio je danas da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što… »