Balkan arhiva vesti 06.05.2016

Na srpskoj njivi traktorom ucrtali ustaški simbol (VIDEO)

Alo 06.05.2016
U selu Dvrsnica u Popovom polju u BiH, traktorom je na njivi površine veće od pola hektara ucrtan ustaški simbol. Meštane ovog sela, koji su ovih dana čistili okućnice i put do seoskog groblja, dočekalo je neprijatno iznenađenje kada je na jednoj… »

Djukanović: Nema stabilne Evrope bez stabilnog Balkana

Beta video 06.05.2016
PODGORICA - ``Da bez stabilnog Balkana nema ni stabilne Evrope pokazalo se i u kontekstu izbegličke krize i zapadnobalkanske rute koja nas je sve podsetila da zemlje regiona imaju strateški važnu geopolitičku poziciju kao čuvari spoljnih granica… »

Neredi na času: Nastavnik u besu povredio nekoliko đaka

Večernje novosti 06.05.2016
U Osnovnoj školi u Kiseljaku, čas matematike pretvorio se u horor film. Povredio nekoliko đaka. Prevezen u CUM Koševo i zadržan na lečenju. MUJO Bajić, nastavnik fizike i matematike u Osnovnoj školi u Kiseljaku 1, podivljao je u četvrtak na času… »

Brodolom kod pule: Spaseno 17 osoba iz mora

Blic 06.05.2016
Pulska pomorska policija spasla je na sedam nautičkih milja od obale, 17 osoba koje su skočile u more s broda koji je počeo da tone. Policija je u četvrtak, u 13.34 sati primila dojavu da brod tone, a brzom intervencijom tročlane posade koja je na… »

Veoma uticajni Forin polisi Hasanbegovića nazvao fašistom

N1 Info 06.05.2016
Ugledni američki časopis Forin polici je objavio tekst u kojem analizira hrvatsku Vladu i u kojem ministra kulture Zlatka Hasanbegovića naziva fašistom. "Najnovija članica EU, Hrvatska ima neprikrivenog i tvrdoglavog fašistu u svojoj Vladi. Pokraj… »

Sve spremno za otvaranje Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci

Slobodna Evropa 06.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je kako će otvaranje Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci, 7. maja, osiguravati hiljadu policajaca. Na otvorenju se očekuje oko deset hiljada gostiju. Lukač je naglasio da će… »

Podgorica na nogama, intenzivna potraga za nestalim dečakom

RTS 06.05.2016
Jedanaestogodišnji Ognjen Rakočević nestao je pre dve noći u Podgorici. Više desetina građana u koordinaciji sa policijom traga za dečakom. Vijesti prenose da je Ognjen izašao iz kuće u Ulici Vaka Đurovića bos, bez majice i u donjem delu… »

SIPA uhapsila osobu koja je krenula na sirijsko ratište

Slobodna Evropa 06.05.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, na području Trebinja luhapsili osobu inicijala K.K. (1976) iz Sarajeva. Navedena osoba sumnjiči se da je 26.4.2016. godine napustila teritoriju BiH u namjeri da se u Siriji… »

Grabar Kitarović: Pitanje Prevlake rešiti u duhu prijateljstva

RTS 06.05.2016
Crna Gora i Hrvatska treba još jednom da pokušaju da dogovorom reše spor u vezi sa Prevlakom, pre nego što se to pitanje iznese pred međunarodni sud, izjavila hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Hrvatska predsednica je u intervjuu… »

Desničar iz hrvatskog Sabora:Pupovac četnik, Tito zločinac

B92 06.05.2016
Zagreb -- Anto Kovačević iz desno orijentisane HSP dr. Ante Starčević kaže da je predsednik SNV-a Milorad Pupovac četnik bez brade. Takođe, za bivšeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita da je najveći zločinac 20. veka. "Pupovcu sam… »