Balkan arhiva vesti 06.05.2016

Povampirene ustaše kidišu: Na srpskoj njivi u Popovom polju traktorom ucrtali ogromno "u"! (video)

Pravda 06.05.2016
BANjALUKA - U selu Dvrsnica u Popovom polju u BiH, traktorom je na njivi površine veće od pola hektara ucrtan ustaški simbol. Meštane ovog sela, koji su ovih dana čistili okućnice i put do seoskog groblja, dočekalo je neprijatno iznenađenje kada… »

Đukanović: Balkan je nedovršen posao

N1 Info 06.05.2016
Premijer Crne Gore, Milo Đukanović, rekao je danas da je "potpuna integracija" Balkana u evropske i evroatlantske strukture uslov stabilnosti tog regiona i Evrope. "Balkan je i dalje nedovršen posao", rekao je Đukanović u Budvi na otvaranju foruma… »

Nastavnik "pukao" nasred časa, pa prebio osmake

Vesti online 06.05.2016
Nastavnik M.B. u Osnovnoj školi "Kiseljak 1" u naselju Gromiljak u BiH naneo je lakše povrede šestorici učenika osmog razreda koje je istukao u školi. Incident u školi u Gromiljaku desio se u četvrtak, a nastavnika je policiji prijavio direktor… »

Drama kod pule: Potonuo turistički brod!

Kurir 06.05.2016
Na sedam nautičkih milja od obale pulska pomorska policija spasila je ukupno sedamnaest osoba koje su skočile u more s broda koji je počeo da tone. Policijska uprava u Istari u 13:34 sati je primila dojavu Lučke kapetanije Pula o brodu koja tone, a na… »

Veoma uticajni Forin polisi Hasanbegovića nazvao fašistom

N1 Info 06.05.2016
Ugledni američki časopis Forin polici je objavio tekst u kojem analizira hrvatsku Vladu i u kojem ministra kulture Zlatka Hasanbegovića naziva fašistom. "Najnovija članica EU, Hrvatska ima neprikrivenog i tvrdoglavog fašistu u svojoj Vladi. Pokraj… »

Jake mjere sigurnosti na otvaranju Ferhadije

Al Jazeera 06.05.2016
Više od hiljadu policajaca osiguravat će svečano otvaranje Ferhad-pašine džamije u Banjoj Luci. Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Ferhadija 2016.“ od danas je u stalnom zasjedanju, uoči sutrašnjeg otvaranja… »

(Video) Objavljen Snimak potrage za ognjenom: Dečaka (11) sada traže i pomoću drona!

Kurir 06.05.2016
Pogledajte HD snimak iz vazduha koji je snimljen pre dva sata. "Snimak obale Morače iz drona, potez od Ambasadora do Milenijuma i stara kasarna Morača i okolni tereni. Što nas više gleda veća je šansa da primetimo nešto što do sad nismo! Ako… »

Incident u trebinju! Krenuo u džihad u Siriju, pa pao u ruke policiji

Srbija danas 06.05.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, po naredbi tužilaštva BiH, na području Trebinja lišili slobode osobu inicijala K.K. (1976) iz Sarajeva. Njega su na graničnom prelazu zadržali policijski službenici… »

Grabar-Kitarović: Dogovorom riješiti spor o Prevlaci

Al Jazeera 06.05.2016
Hrvatska predsjednica je izjavila da Crna Gora i Hrvatska trebaju sporazum, a ne iznošenje problema pred sud. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da Crna Gora i Hrvatska trebaju još jednom pokušati dogovorom riješiti… »

Hrvati baš nisu ustaše: Pupovac je četnik bez brade, a Tito je zločinac

Vesti online 06.05.2016
Anto Kovačević iz desno orijentisane HSP dr. Ante Starčević kaže da je predsednik SNV-a Milorad Pupovac četnik bez brade, a za bivšeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita da je najveći zločinac 20. veka. - Pupovcu sam rekao da je… »