Društvo arhiva vesti 06.05.2016

Vlada poništila konkurs za nauku, Verbić će ponuditi ostavku

SEEbiz 06.05.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije danas je većinom glasova poništila konkurs za finansiranje naučnih projekata. Naučnici, čije primedbe nisu usvojene pred raspisivanje poništenog konkursa, žale ali i tvrde da je to prilika da Ministarstvo uvidi i ispravi… »

Svečano obeležen Dan Garde Vojske Srbije

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Dan garde i 186 godina od njenog osnivanja svečano je danas obeleženo u kasarni "Dedinje", a predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić istakao je u obraćanju tim povodom da su svojim dosadašnjim radom i izuzetnim zalaganjem pripadnici… »

Zna se s kim Vučić neće, svi ostali čekaju njegov poziv

Dnevnik 06.05.2016
Novi saziv Skupštine Srbije trebalo bi da bude konstituisan do 4. juna, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora, a prvu sednicu novog saziva zakazuje dosadašnja predsednica parlamenta Maja Gojković. Po konačnim rezultatima… »

OBIČAJI NA ĐURĐEVDAN: Ne spavaj, idi u polje i gađaj simpatiju

Press 06.05.2016
Običaji i verovanja u srpskom narodu su postojali i pre nego što je primljeno hrišćanstvo. Foto:pink.rs Đurđevdan je praznik uz koji se povezuju brojni narodni običaji i magijske radnje za zaštitu, zdravlje i plodnost, a povezuje se i sa udajom i… »

Kako je sve: Počelo... Na Đurđevdan 91. godine u Splitu su ubijeni vojnici JNA

Blic 06.05.2016
Vojnik Jugoslovenske narodne armije (JNA) Saško Gešovski ubijen je na današnji dan pre 25 godina u Splitu kada je izvršen prvi oružani napad na pripadnike JNA. Gešovski, koji je tada imao 19 godina, ubijen je na Đurđevdan 1991. godine dok je… »

Arežina pao usled pada gledanosti

Večernje novosti 06.05.2016
Novinarska udruženja traže objašnjenje smene programskog direktora RT Vojvodine. Tvrdi da mu je samo rečeno kako su televiziji potrebne promene. POSLE smene direktora programa Radio-televizije Vojvodine Slobodana Arežine, novinarska udruženja (UNS… »

Udar na kamp u Idlibu, stradali deseci izbjeglica

Al Jazeera 06.05.2016
Zamjenik glavnog sekretara UN-a za humanitarne poslove Stephen O'Brien rekao je kako bi se udari na izbjeglički kamp u sirijskoj pokrajini Idlib mogli okarakterizirati kao ratni zločin i zatražio hitnu istragu o tom slučaju. U zračnim udarima na… »

Danas promenljivo oblačno i toplo, do 23 stepena

B92 06.05.2016
Beograd -- U Srbiji će danas vreme biti promenljivo oblačno i toplo, na severu s više sunca, i uglavnom suvo, a u ostalim predelima popodne i uveče je moguća kiša. Vetar će biti slab do umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće od… »

Nadzor nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka u Obrenovcu

RTS 06.05.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da je po službenoj dužnosti pokrenuo postupak nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Gradskoj opštini Obrenovac… »

Blagi pomak u ostvarivanju prava LGBT zajednice

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Gej lezbejski info centar saopštio je danas da je Srbija zabeležila blagi pomak u ostvarivanju prava LGBT zajednice i da je prema godišnjem izveštaju Rejnbou Jurop (RainbowEurope) ostvarenost prava te zajednice 34 odsto. U saopštenju se… »