Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

Zoran Kesić za BIZLife: Uspeh u životu je kada se ne stidiš onoga što radiš (video)

BizLife 06.05.2016
Zorana Kesića, autora emisije „24 minuta“, uhvatili smo „na prepad“. Zato smo ga pitali sve i svašta, a ovo je „miks“ onoga što nam je odgovorio. Teme su bile mladi u Srbiji, uspeh, njegova emisija „24 minuta“, beg u prirodu, premijer… »

Varufakis u ted govoru o licemernom svetu i paradoksu blizanačkih vrhova

BizLife 06.05.2016
Foto: TED/Printscreen Da li se pitate zašto političari nisu ono što su nekad bili, zašto se vlade čine nesposobnim da reše stvarne probleme? Ekonomista Janis Varufakis (Yanis Varoufakis), bivši ministar finansija Grčke, kaže da je to zato što… »

KKR zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji

BizLife 06.05.2016
Foto: beta Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima američkog investicionog fonda KKR o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama, saopštila je Vlada Srbije. Kako se navodi… »

Matijević: Ako deo biznisa prodam Tenisu, kupujem PKB

BizLife 06.05.2016
Vlasnik Industrije mesa “Matijević, Petar Matijević za B92 kaže da će ukoliko deo kompanije proda Tenisu, novac uložiti u beogradski PKB. Na pitanje šta bi uradio sa novcem od eventualne prodaje nemačkoj klaničnoj industriji I da li bi možda… »

Slika dana: Toma dobio novu diplomu

BizLife 06.05.2016
Foto: Beta, Miloš Miškov Predsednik Tomislav Nikolić primio je danas ambasadora Kine u Srbiji Li Mancanga u Predsedništvu Srbije u Beogradu. Napomena: Naslov je naravno šala. Izvor: BIZLife, Beta Foto: Beta, Miloš Miškov… »

Fashion Park opet proglašen za najbolji outlet centar u Jugoistočnoj Evropi

BizLife 06.05.2016
Fashion Park Outlet centar Inđija proglašen je za najbolji autlet centar u Jugoistočnoj Evropi na 11. godišnjoj dodeli nagrada za nekretnine održanoj u Bukureštu. Jedanaesta godišnja SEE dodela nagrada, u organizaciji publikacije Europa Property… »

Grčka stala na 3 dana

BizLife 06.05.2016
Foto: Beta/AP Javne službe u Grčkoj obustavile su danas rad, pošto su zaposleni započeli trodnevni generalni štrajk zbog novih mera štednje koje najavljuje vlada. Sindikati su proglasili 48-časovni štrajk koji počinje danas, kao dodatak štrajku… »

Vučić obećao pomoć Petnici

BizLife 06.05.2016
Premijer Aleksandar Vučić obećao je danas pomoć Vlade Srbije koja bi obezbedila nesmetani rad Istraživačke stanice Petnica i zatražio od predstavnika tog centra unapredjenje njihovog rada. Kako se u saopštenju navodi, Vučić je istakao da će… »

Pošta Srbije otvara poštansku banku

BizLife 06.05.2016
Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić izjavio je u Nišu da to javno preduzeće priprema otvaranje poštanske banke. „Broj poštanskih ispostava koji će se uskoro izjednačiti sa brojem ekspozitura svih poslovnih banaka u Srbiji daje nam novu obavezu… »

RIK objavio konačne rezultate izbora

BizLife 06.05.2016
Foto: Beta, Miloš Miškov Republička izborna komisija objavila je u četvrtak uveče konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, prema kojima će svoje predstavnike u novom skupštinskom sazivu imati 12 izbornih lista. Ukupni rezultati… »