Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 06.05.2016

HTC 10 danas je predstavljen u Srbiji i biće dostupan kupcima tokom maja

Biznis i finansije 06.05.2016
HTC je danas u Srbiji zvanično predstavio svoj najnoviji model pametnog telefona, HTC 10, koga odlikuju superioran dizajn, izuzetne performanse i izdržljivost, a kupcima u Srbiji biće dostupan tokom maja. „Tokom razvoja modela HTC 10 uvažili smo sve… »

Imenovan novi regionalni direktor Lufthansa grupe za region

Biznis i finansije 06.05.2016
Bernhard Vodl (39) je novoimenovani direktor Lufthansa grupe za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Iz Zagreba u Hrvatskoj, biće zadužen za sve prodajne i marketinške aktivnosti u celom regionu. Zahvaljujući bogatom… »

Fly Fly Travel otvorio poslovnicu u Beču

Biznis i finansije 06.05.2016
Kompanija Fly Fly Travel otvorila je novu poslovnicu, treću na teritoriji Evropske Unije, u Beču u Austriji na međunarodnom aerodromu. Poslovnicu su otvorili Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Igor Vujović Nađ, predsednik Fly Fly… »

SAVA OSIGURANJE preuzima portfelj AS OSIGURANJA

Biznis i finansije 06.05.2016
SAVA OSIGURANJE a.d.o. Beograd preuzima celokupan portfelj osiguranja AS OSIGURANJA a.d.o. Beograd, na osnovu Ugovora o prenosu portfelja neživotnog osiguranja i Rešenja Narodne banke Srbije o saglasnosti na prenos portfelja osiguranja. Zbog povlačenja… »

Monopolska „ostrva“ u globalizaciji: Svet u šaci

Biznis i finansije 06.05.2016
Gram kalifornijuma koji košta 27 miliona dolara, gram šafrana čija je cena viša od cene plemenitog metala, ekskluzivno pravo poljoprivrednika u Tasmaniji na proizvodnju opijumskog maka s godišnjim prihodom od 120 miliona australijskih dolara, ili… »

Državni fond iz Dubaija preuzima danas Porto Montenegro

Biznis i finansije 06.05.2016
Državni fond iz Dubaija (ICD) preuzeće danas tivatski nautičko-turistički kompleks Porto Montenegro od kanadskog milijardera i većinskog vlasnika Pitera Manka. ICD (Corporation of Dubai) i kompanija Adriatik Marinas (Adriatic Marinas) kojom od 2007… »

Mladi Leskovčani pokrenuli građevinsku firmu sa 20.000 dinara

Biznis i finansije 06.05.2016
Kada je diplomirani građevinski inženjer Milan Stević registrovao firmu “Dacdalus project” (DEDAL) za bojenje, zastakljivanje i završne građevinske radove, nije ni sanjao da će deset meseci kasnije biti pretrpan poslom i da će izvoditi, čak, i… »