Izvor: Blic arhiva vesti 06.05.2016

Erdogan odbio vize EU: "Vi idite vašim putem, mi ćemo svojim"

Blic 06.05.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je Evropskoj uniji da neće menjati antiterorističke zakone svoje zemlje u zamenu za bezvizni režim. "Vi idite vašim putem, a mi ćemo svojim", rekao je Erdogan. Turski predsednik je to izjavio dan nakon… »

Saša Janković: O rušenju Savamale razgovaraću i sa premijerom

Blic 06.05.2016
Zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će izveštaj postupanju policije tokom rušenja objekata u Savamali objaviti u ponedeljak, a da će ako treba o tom slučaju razgovarati i sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. - Ovo je… »

Američki investicioni fond planira da proširi paket ulaganja u region

Blic 06.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Američkog investicionog fonda (KKR), sa kojima je razgovarao o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama. „Politička stabilnost je… »

Apokaliptični prizori u Kanadi: Čitavi gradovi beže od požara, konvoji zakrčili puteve

Blic 06.05.2016
Kanadski zvaničnici su počeli evakuaciju hiljada ljudi iz radnih kampova severno od grada Fort Makmari U Kanadi zbog požara koji se i dalje širi u državi Alberta. “It’s just surreal, I don’t know what to do. It’s devastating” - A Fort… »

Dogovor biznismena s nemcima: Matijević: Kupujem pkb čim mi "Tenis" da pare za mesare

Blic 06.05.2016
Kada bi od nemačkog “Tenisa” dobio 100 miliona evra za moju industriju mesa, odmah bih kupio Poljoprivrednu korporaciju "Beograd", izjavio je juče za “Blic” Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa “Matijević”. Najveći proizvođač mesa u… »

Pokušaj ubistva pred kamerama: Viknuo "izdajice" i zapucao na novinara (video)

Blic 06.05.2016
Turska policija je uhapsila danas naoružanog muškarca koji je ispalio najmanje dva hica na istaknutog novinara koji je obaveštavao reportere o njegovom suđenju. Turkey journalist Can Dundar escapes shooting, attacker held https://t.co/eawpwQPNwZ… »

Poništen konkurs za naučne projekte: Verbić: Ponudiću ostavku tehničkoj vladi, ako je to uopšte moguće

Blic 06.05.2016
Vlada Srbije je na današnjoj sednici poništila konkurs za naučno istraživačke projekte, izjavio je ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić. On je rekao, odgovarajući na pitanja novinara u vladi, da preuzima odgovornost za… »

186 Godina Garde: Nikolić: Zaslužili ste divljenje i poverenje svih građana

Blic 06.05.2016
Jedinica Garde Vojske Srbije (VS) obeležila je danas 186 godina od osnivanja u kasarni Dedinje u Beogradu. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je na svečanosti da su dosadašnjim radom i zalaganjem pripadnici Garde VS zaslužili divljenje i… »

Evro u ponedeljak 122,82 dinara

Blic 06.05.2016
Dinar će u ponedeljak, 9. maja zadržati približnu vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs će biti 122,8167 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je danas prodala 10 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa. Dinar će u… »

Prebrojavanje glasova: Sadik Han favorit za gradonačelnika Londona

Blic 06.05.2016
Britanska Laburistička partija pretrpela je poraz na izborima u Škotskoj, mada u drugim delovima Velike Britanije nije prošla toliko loše koliko se očekivalo na jučerašnjim lokalnim izborima. Na glasanju za gradonačelnika Londona, koje se smatralo… »