Izvor: Blic/Beograd arhiva vesti 06.05.2016

Gužve u svim delovima grada, u Radničkoj kolaps

Blic 06.05.2016
Radovi u Radničkoj ulici i kod Pančevačkog mosta, izmenjene linije gradskog prevoza kao i početak popodnevnog špica značajno su usporili saobraćaj u gradu. - Gužva je na Gazeli u smeru ka gradu, u Radničkoj ulici i na mostu na Adi ka Banovom… »

Pauk vozila više neće voziti na "Slaviju": Zatvaranje placa "Parking servisa"

Blic 06.05.2016
Plac "Parking servisa" na Slaviji, koji služi za smeštaj vozila koja ovo preduzeće uklanja sa ulica zbog prekršaja prestaće sa radom u subotu, 7. maja. - Nepropisno parkirane automobile, uklonjene po nalogu Saobraćajne policije i Komunalne… »

Dva mladića povređena u saobraćajnoj nesreći u Beogradu

Blic 06.05.2016
Dva mladića povređena su u saobraćajnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila u Beogradu, rekla je portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura. Udes se dogodio na Batajničkom drumu, a mladići od 24 i 28 godina zbog lakših povreda su prevezeni u… »

Beograd dobio prvu struju pre milana: "Pare nikad nisu bile problem. Nešto drugo je falilo..."

Blic 06.05.2016
Da Turci, ali ni loše finansijsko stanje Srba nisu krivci za kasnu evropeizaciju Beograda, nego nadigravanje političkih elita, profesorka Dubravka Stojanović, pokušala je da dokaže prisutnima danas na predavanju u "EU info centru". Profesorka… »

Ponovo zmije u Mirijevu: Deca fotografisala gmizavca ispred škole

Blic 06.05.2016
Prizor od koga bi svako pobegao glavom bez obzira, učenike OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu svakako nije zaplašila - zmije oko, pa čak i u školi postale su svakodnevna pojava, pa su tako ovog nepozvanog "gosta" đaci i fotografisali. Problem zmija u ovom… »

Otvoreno novo dečje igralište na Novom Beogradu

Blic 06.05.2016
Novo dečje igralište, sportska teren i teretana otvoreni su danas u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je igralište i rekao da je ovo 24. zelena površina koja je uređena u međublokovskom delu na… »

Nesreća na Dorćolu: Motociklista udario pešaka na pešačkom prelazu

Blic 06.05.2016
Pešak i motociklista povređeni su danas na Dorćolu kada je motociklista vozeći Venizelosovom ulicom, na pešačkom prelazu naleteo na pešaka. Saobraćajna nezgoda desila se oko 13 sati. Dr Nada Macura, portaparol Hitne pomoći kaže da su obe osobe… »

Rešen problem parkiranja u KBC "Zvezdara"

Blic 06.05.2016
Unutar kompleksa KBC "Zvezdara" napravljen je parking prostor na dve lokacije čime je rešen problem odvodnjavanja terena i uništavanja zelenila. Sredstva za novi parking obezbedila je privatna firma i izvela projekat u saradnji sa Gradom. Uloženo je… »

Svetski, a naše: Srpski studio pravi video igru Hellion na svetskom nivou

Blic 06.05.2016
Beogradski studio "Zero Gravity" nastupio je krajem aprila na "Reboot Develop" konferenciji u Splitu gde je održao uspešnu prezentaciju igre "Hellion" na kojoj rade. Na konferenciji, koja je okupila velika svetska imena iz gejming industrije, video igra… »

Vikend u gradu: Skadarlija, Dečiji sajam, Manjež, SKC, Sava centar...

Blic 06.05.2016
Dok se Beograd posle praznika polako vraća u svoj ustaljeni ritam, evo predloga šta se može posetiti u prestonici tokom vikenda. Tako između ostalog, Beograđani ovog vikenda mogu da uživaju u različitim uzbudljivim događajima: otvaranje letnje… »