Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

Američki investicioni fond planira da proširi paket ulaganja u region

Blic 06.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Američkog investicionog fonda (KKR), sa kojima je razgovarao o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama. „Politička stabilnost je… »

Dogovor biznismena s nemcima: Matijević: Kupujem pkb čim mi "Tenis" da pare za mesare

Blic 06.05.2016
Kada bi od nemačkog “Tenisa” dobio 100 miliona evra za moju industriju mesa, odmah bih kupio Poljoprivrednu korporaciju "Beograd", izjavio je juče za “Blic” Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa “Matijević”. Najveći proizvođač mesa u… »

Evro u ponedeljak 122,82 dinara

Blic 06.05.2016
Dinar će u ponedeljak, 9. maja zadržati približnu vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs će biti 122,8167 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je danas prodala 10 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa. Dinar će u… »

Kineski ambasador posetio Železeru: Suštinska saradnja počinje za mesec dana

Blic 06.05.2016
Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzimanja srpske fabrike od strane novog vlasnika, kompanije "Hestil". Li Mančang je… »

Grčki sindikati pozvali na štrajk od 48 sati

Blic 06.05.2016
Grčki sindikati u javnom i privatnom sektoru pozvali su na generalni štrajk od 48 sati u petak i subotu u znak protesta zbog dva sporna predloga zakona o reformi penzionog sistema i o porezima na prihod građana. #PAME: The time of the fight has come… »

Državni fond iz Dubaija preuzeo Porto Montenegro

Blic 06.05.2016
Državni fond Dubaija od juče je 100-procentni vlasnik nautičko-turističkog kompleksa u Tivtu, što je prva investicija vlade te arapske zemlje u Crnu Goru. Korporacija Investment korporation Dubai (ICD) dogovorila je kupovinu kompleksa ciji je… »

Izvoz u Rusiju: Mi njima "fiću", oni nama jeftinu "ladu"

Blic 06.05.2016
Izvoz srpskog "fijata" u Rusiju mogao bi da bude odobren već u maju, objavili su juče ruski mediji. "Fijat 500L", ali i modeli 500 i "grande punto" mogli bi da se nađu u ruskim auto-salonima već ove godine. Dogovor Evroazijskog ekonomskog saveza i… »

Novi-stari kupac Slovenci i dalje hoće Telekom

Blic 06.05.2016
Telekom Slovenije je i dalje zainteresovan za Telekom Srbije, poručio je predsednik Uprave slovenačke kompanije Rudolf Skobe. - Interesuju nas sve priče u kojima možemo da budemo deo veće regionalne ili globalne priče. Telekom Slovenije će morati… »

Kitarović: Prevlaku rešiti u duhu dobrosusedskih odnosa

Blic 06.05.2016
Crna Gora i Hrvatska treba da još jednom da pokušaju da dogovorom reše spor u vezi Prevlake, pre nego što se to pitanje iznese pred medjunarodni sud, izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. "Smatram da bi trebalo trebalo pokušati… »

Njujork uvodi taksu od pet centi za kese

Blic 06.05.2016
Hiljade Njujorčana svakodnevno posežu za plastičnom kesom u radnjama i samouslugama, a procenjuje se da se godišnje u tom gradu 10 milijardi kesa baci u smeće, po 19.000 svakog minuta. Gradske vlasti nameravaju da provere da li će taksa od pet centi… »