Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 06.05.2016

Saša Janković: O rušenju Savamale razgovaraću i sa premijerom

Blic 06.05.2016
Zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će izveštaj postupanju policije tokom rušenja objekata u Savamali objaviti u ponedeljak, a da će ako treba o tom slučaju razgovarati i sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. - Ovo je… »

Nikolić pozvao kineskog predsednika da poseti Srbiju

Blic 06.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uutio je danas zvanični poziv predsedniku NR Kine Si Đinpingu da poseti Srbiju, što bi bio dobar podsticaj za unapređnje već dobre saradnje dveju zemalja. Kako je saopštila pres služba predsednika, Nikolić je… »

Nova stranka: Rušenje zarad Beograda na vodi i bez sudske odluke

Blic 06.05.2016
Rušenje u Savamali izvršeno je u korist preduzeća "Beograd na vodi", istakla je danas "Nova stranka" na pres konferenciji u sedištu ove stranke. - Ne ulazim u to da li su ti objekti bili uknjiženi ili nisu. Nije smelo da se dogodi da objekte ruše… »

Vučić: Vlada Srbije spremna da pomogne Petnici

Blic 06.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vućić sastao se danas sa direktorom Istraživačke stanice "Petnica" Vigorom Majić‡em i tom prilikom obećao pomoć Vlade ovoj istraživačkoj stanici. Premijer je sa Majićem i Božovićem razgovarao o načinima za… »

SNS: Živković je sa tom istom fantomkom pljačkao Srbiju

Blic 06.05.2016
Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas skandaloznim "performans" Nove stranke u kojem su na konferenciji na novinare te partije korišćene fantomke. "Da li ste svesni činjenice da (predsednik Nove) Zoran Živković na konferenciji koristi… »

Vulin: Očekujem početkom juna formiranje Vlade Srbije

Blic 06.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas na Gori, na Kosovu i Metohiji, da očekuje početkom juna formiranje nove Vlade Srbije. Vulin je podsetio da je zakonski rok jasan, 30 dana od proglašenja… »

Pajtić najavio neposredne stranačke izbore

Blic 06.05.2016
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas u Nišu da će ta stranka u roku od šest meseci od završetka izbora u Srbiji organizovati redovne stranačke izbore i to neposredne. - Umesto izbora posredstvom delegata, organizovaćemo… »

Đurić: Ne zanimaju nas odluke kosovskog ustavnog suda

Blic 06.05.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbiju odluke kosovskog Ustavnog suda ne obavezuju, niti zanimaju i istakao da Srbija ne prihvata jednostrano menjanje postignutih sporazuma. Đurić je za RTS primetio da… »

Kosor: Blokada Srbija može da se vrati kao bumerang

Blic 06.05.2016
Dugotrajna blokada države koja je u pregovaračkom procesu može se vratiti "kao bumerang", izjavila je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor i ocenila da bi bilo dobro da hrvatska vlada pokrene pregovore sa Srbijom o rešavanju otvorenih pitanja… »

Britanski ambasador: Ujedinjenje Kosova i Albanije zvuči kao pretnja

Blic 06.05.2016
Britanski ambasador u Prištini Ruairi O'Konel rekao je da ujedinjenje Kosova i Albanije, što je želja kosovskog radikalnog opozicionog pokreta Samoopredejenje, zvuči kao pretnja, prenosi danas RTK. - Da budem iskren, kada čujem da će stabilnost na… »