Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 06.05.2016

Kolumna Veselina Simonovića: Poraz demokratije

Blic 06.05.2016
Pošto su sve relevantnije stranke i koalicije prešle cenzus i ušle u Narodnu skupštinu Srbije, na ovim izborima je jedino poražena demokratija. Da ne prepričavamo šta se sve dešavalo od 24. aprila do 3. maja, kada su završeni ponovljeni izbori na… »

Tadić: Bolje da smo odmah išli zajedno

Blic 06.05.2016
- Mislim da bi naš ukupan rezultat nesumnjivo bio neuporedivo bolji. Hoću da vodimo pregovore kako ćemo objediniti naše političke opcije, videćemo kakva će forma biti na kraju, ja sam potpuno otvoren za različite mogućnosti - rekao je Tadić… »

Podržao većinu u Šapcu: Kostadinović: Zbog pretnji sam istupio iz js

Blic 05.05.2016
Odbornik u Skupštini grada Šapca i predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Šapcu, Slaviša Kostadinović, na večerašnjoj konferenciji za medije, rekao je da je zbog kontinuiranih pritisaka i pretnji proteklih dana od strane vrha stranke… »

Đukanović: Uveren sam u pobedu

Blic 05.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović istakao je na sednici Vlade da je apsolutno uveren da je ponuda opoziciji da uđe u Vladu korak koji je vlast trebalo da napravi da bi pokazala odgovoran odnos prema političkoj podeljenosti, transformisanoj unutar… »

SNS: Laž da su odbornici SNS bacali kutije u Šapcu

Blic 05.05.2016
Konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca je prekinuta, a Nebojša Zelenović iz DS-a optužio je odbornike SNS da su bacali kutije, što je SNS večeras demantovala. "Notorna je laž da je bilo koji odbornik i član SNS bacao kutije po sali i… »

Želi da bude prva do Vučića: Zorana Mihajlović očekuje funkciju prvog potpredsednika vlade

Blic 05.05.2016
Zorana Mihajlović (46) očekuje da će dobiti mesto prvog potpredsednika u novoj vladi, dok premijeru Aleksandru Vučiću ostavlja da odluči koje bi ministarstvo mogla da vodi. Ovo “Blic” saznaje iz izvora bliskih dosadašnoj potpredsednici vlade i… »