Izvor: e-Novine arhiva vesti 06.05.2016

Đukanović otvorio međunarodni forum

e-Novine 06.05.2016
To Be Secure: Izazovi bezbednosti. U Budvi je u petak počeo tradicionalni forum "To Be Secure" (2BS), posvećen izazovima za međunarodnu i regionalnu bezbednost u ovoj deceniji. Premijer Milo Đukanović je otvarajući skup poručio da je ubeđen da će… »

Malkovichev film koji nikada nećete videti

e-Novine 06.05.2016
Najava za 2115. godinu. Film se nalazi u specijalnom sefu koji će glumac John Malkovich poneti na ovogodišnji Filmski festival u Kanu, piše Independent Malkovich u ovom delu tumači glavnu ulogu, a sef je programiran tako da se “automatski otvori za… »

Film o Hani Arent na 9. Beldocsu

e-Novine 06.05.2016
Banalnost zla. U programu Biografski dokumentarci na 9. Beldocsu, film Ade Ušpic “Duh Hane Arent” donosi priču o jednoj od najvećih filozofkinja 20. veka, čija su dela tek u novom dobu dobila na novim značenjima. Ada Ušpic je filmu pristupila… »

Imamović, šampion sevdaha

e-Novine 06.05.2016
Album "Dvojka" osvaja svet. Damir Imamović sa svojim bendom "Sevdah Takht" učinio je važan korak u gradnji međunarodne karijere objavivši novi album "Dvojka" za prestižnu world music kuću "Glitterbeat Records" Osim na internetu i na CD-u, "Dvojka"… »

Vojvoda Stevan i serdar Vukašin

e-Novine 06.05.2016
NUNS na čekrku. Pod vranjanskom devizom “Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti”, sekta Vukašina Obradovića pod konspirativnim imenom NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije), uz finansijsku pomoć ambasade SAD, ponovo je dodelila nagrade za… »

Koga briga ko je srušio Miksalište

e-Novine 06.05.2016
Srbija u vanrednom stanju. "Nemamo pooooojma!", po ugledu na Radovana Trećeg unisono saopštava državno-komunalni aparat, ali treba na stvari gledati optimistički: Miksalište je moglo da gori, ali nije, a Beograd je, pomenimo i Dragomira Jovanovića… »

Moji Albanci i naša Crna Gora

e-Novine 06.05.2016
San suživota i java zajedničke budućnosti. Hoće neki starac patuljak, nahrupio u moj sanak preko reda, da me poduči istoriji, deklamuje mi zakletve o identitetima, pa slušam tu recitaciju na izmiješanim jezicima Balkana, deklamaciju o tome kako se… »

Ograda mi više ne izaziva mistični osećaj

e-Novine 06.05.2016
Iskra ili zdravlje, odlučite sami: Kusturičin kolumnista Milan Ružić otupeo. Saradnja sa Kusturičinim portalom Iskra ostavlja pogubne posledice po ljudsku dušu. To je jedini logičan zaključak koji se može izvesti iz najnovije kolumne Milana… »

UNS i NUNS predali medije tajkunima

e-Novine 06.05.2016
Sindikat novinara Srbije. U otvorenom pismu generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću povodom diskriminacije Sindikata novinara Srbije na javnom servisu, predsednica tog udruženja Dragana Čabarkapa je ukazala da su UNS i NUNS kao dva vodeća… »

Kad „lisice“ marširaju

e-Novine 06.05.2016
FK Lester: Od totalnog autsajdera do osvajača najjače lige na svetu. Najjaču ligu na svetu osvojio je tim koji je u taktičkom pogledu fokusiran prevashodno na defanzivu, iako itekako umeju da kvalitetno napadaju, pogotovo iz kontre. Ta činjenica me… »