Izvor: EurActiv arhiva vesti 06.05.2016

Junker: Malo istinskih Evropljana

EurActiv 06.05.2016
Predsednici tri vodeće institucije EU opisali su tokom rasprave o budućnosti EU u Rimu sumornu sliku EU, ocenivši da toj organizaciji nedostaje vođstvo i da je guši sitničavo, nacionalističko politikanstvo. Predsednik Evropske komisije Žan-Klod… »

Mali pomak u ostvarivanju prava LGBT zajednice u Srbiji

EurActiv 06.05.2016
Gej lezbejski info centar saopštio je 6. maja da je Srbija zabeležila blagi pomak u ostvarivanju prava LGBT zajednice i da je prema godišnjem izveštaju Rejnbou Evropa (Rainbow Europe) ostvarenost prava te zajednice 34%. Iz tog centra upozoravaju da… »

Događaji povodom Meseca Evrope

EurActiv 06.05.2016
Događaji kojima će se obeležiti Dan Evrope i Mesec Evrope u Srbiji biće predstavljeni u ponedeljak 9. maja s početkom u 11.30 u Informacionom centru EU u Beogradu (Kralja Milana 7). Najavljen je i govor šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta… »

Iznenađenja na izborima u Britaniji

EurActiv 06.05.2016
Rezultati regionalnih i lokalnih izbora u Velikoj Britaniji koji pristižu tokom dana 6. maja doneli su mnoga iznenađenja i promene. Škotska stranka pobornik nezavisnosti SNP nije dobila jasnu većinu, što bi moglo da oslabi zahteve za nezavisnošću… »

Turska radi zadatke za bezvizni režim, Davutoglu odlazi

EurActiv 06.05.2016
Putovanja bez viza u Evropu Turcima su konačno na dohvat ruke, iako Ankari neće biti lako da do juna ispuni preostale zahteve. Turski lideri ranije su upozorili EU da će prestati da sarađuju u migrantskoj krizi ako vize ne budu uklonjene ali su… »