Izvor: iKragujevac arhiva vesti 06.05.2016

Kragujevac: Održana svečana sednica Skupštine grada

iKragujevac 06.05.2016
U prisustvu ambasadora Palestine, Rumunije i Belorusije, predstavnika ambasade Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika Univerziteta, verskih zajednica, pravosuđa, državnih institucija i organizacija… »

Čestitamo: Uručene Đurđevdanske nagrade

iKragujevac 06.05.2016
Dan grada obeležava se danas. Na svečanoj sednici lokalnog parlamenta, koja je održana u zdanju Stare skupštine, uručene su godišnje nagrade grada Kragujevca za 2015. godinu. Đurđevdanska nagrada za oblast umetnosti pripala je Vladimiru… »

Jedinica Garde Vojske Srbije obeležila 186 godina postojanja

iKragujevac 06.05.2016
edinica Garde Vojske Srbije (VS) obeležila je danas 186 godina od osnivanja u kasarni Dedinje u Beogradu. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je na svečanosti da su dosadašnjim radom i zalaganjem pripadnici Garde VS zaslužili divljenje i… »

Deca su ukras sveta: Đurđevdanski dečji karneval, divan prizor u Kragujevcu (Foto)

iKragujevac 06.05.2016
Jedanaesti „Đurđevdanski dečji karneval“, koji je organizovala Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, povodom Dana grada. Uobičejeno je i da je privukao veliku pažnju Kragujevčana. Hiljade mališana iz kragujevačkih osnovnih škola… »

Ovo je najlepša scena ikad proslave Đurđevdana (video)

iKragujevac 06.05.2016
Ederlezi je popularna tradicionalna romska folk pesma nastala na Balkanu. Naslov pesme Ederlezi došao je od praznika Ederlezi odnosno proslave proleća-proletni festival koji predstavlja romsku varijantu proslave praznika Đurđevdana koji se obeležava… »

Žuto upozorenje: Kragujevcu preti oluja sa jakom grmljavinom! (foto)

iKragujevac 06.05.2016
U toku noći se u Kragujevu se očekuje se oluja sa grmljavinom. Očekuje se lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina. Rizik od udara groma, opasnost zaživot ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik… »

Dnevni horoskop za 07.05.2016.

iKragujevac 06.05.2016
OVAN Neko kritikuje Vaš način rada i pokušava da Vas predstavi u negativnom svetlu pred saradnicima. Pažljivije analizirajte svoje saradnike i njihovu reakciju. Ponekad je teško utvrditi pravu istinu i nečije skrivene namere. Izbegavajte euforično… »

Mladi kompozitori u Kragujevcu

iKragujevac 06.05.2016
U okviru obeležavalja 40 godina od osnivanja Univerziteta u Kragujevcu, u Univerzitetskoj galeriji, 09. maja 2016. godine sa početkom u 19 sati, biće odžan koncert studenata kompozicije iz klase akademika Isidore Žebeljan (Fakultet muzičke umetnosti… »

Humanitarna akcija: Pomozimo našoj deci (Foto)

iKragujevac 06.05.2016
Našem portalu se za pomoć javila Kragujevčanka Goca Jeremić koja ima za cilj da pomogne porodici koja je na rubu egzistencije.Goca Jeremić je jedna od osnivača “Humanitarna fondacija Naše Pravo Lice”. Naime, reč je o četvoročlanoj porodici… »

Najava događaja za sutra i za ponedeljak

iKragujevac 06.05.2016
Najava događaja za subotu 7. maj i za ponedeljak 9. maj 2016. godine. NAJAVA DOGAĐAJA ZA SUBOTU 7. MAJ 2016. GODINE 20:00 časova – Pozorište za decu – ZVEZDANE STAZE – koncert pobednika XIII Internacionalnog takmičenja harmonikaša. PONEDELjAK… »