Izvor: Kragujevačke arhiva vesti 06.05.2016

Promene u „doigravanju”, počinje drugo poluvreme

Kragujevačke 06.05.2016
Naprednjaci ostali bez apsolutne većine u gradskoj Skupštini, koalicija SPO - LDP prešla cenzus - to je rezultat ponovljenih izbora u Beloševcu i Petrovcu. Sada počinje drugo izborno poluvreme koje će se igrati mimo volje građana, jer će same… »

„Neverne bebe” i simfonijski orkestar

Kragujevačke 06.05.2016
U okviru obeležavanja Dana grada ove godine na Đurđevdan biće organizovana čak dva koncerta. Naime, najpre će nastupiti simfonijski orkestar FILUM-a, na Đačkom trgu od 20 časova, a potom i grupa „Neverne bebe”, od 21 čas, ali na Trgu kod… »

Regionalno ukrupnjavanje

Kragujevačke 06.05.2016
Sedište novoosnovanog Sindikata komunalnih delatnosti Šumadijskog, Pomoravskog i Rasinskog okruga je u Kragujevcu, a regionalni poverenik je dugogodišnji predsednik komunalaca grada i Šumadije Branko Petrašinović. Nedavno je potpisivanjem protokola… »

Konkurencija je nemilosrdna

Kragujevačke 06.05.2016
Ako se po jutru dan poznaje, „Zastavi oružju“ predstoje godine modernizacije i kadrovske obnove, rasta obima i kvaliteta proizvodnje, a sve veće interesovanje firmi iz inostranstva pokazuje da ne nedostaju kupci artikala i vojnog i civilnog… »

Povratak vere u moć prirode

Kragujevačke 06.05.2016
Da li je pomodarstvo ili otkrovenje, tek sve više građana Kragujevca okreće se zdravoj hrani, a posebno biljkama koje su za lečenje davno koristile njihove bake i prabake. Tako se danas na pijacama traži bilje za koje većina domaćica do juče nije… »