Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

MMF potvrdio: Najgora kriza u Rusiji je prošla, na redu je centralna Evropa

Kurir 06.05.2016
Najgora ekonomska kriza u Rusiji je možda prošla, saopštio je danas Međunarodni monetarni fond, istovremeno upozoravajući da potencijalna stagnacija evrozone i promena politika uzrokuju da perspektive centralne Evrope budu još neizvesnije. U danas… »

Vlada Srbije: Vučić razgovarao sa Dejvidom Petreusom o ekonomiji i sporazumu sa MMF

Kurir 06.05.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima američkog investicionog fonda KKR o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama. Politička stabilnost je… »

Dinar oslabio: Evro danas 122,8 dinara

Kurir 06.05.2016
BEOGRAD - Dinar je danas slabiji za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 122,8154 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro košta 11 para više nego u četvrtak, kada je zvanični kurs bio 122,7087 dinara za evro… »

Grčka paralisana: Počeo dvodnevni generalni štrajk

Kurir 06.05.2016
Zaposleni širom Grčke su danas otpočeli 48-časovni štrajk, u znak protesta zbog poreskih i penzionih reformi koje zvanična Atina sprovodi kako bi se kvalifikovala za dobijanje dodatnih sredstava iz paketa pomoći dogovorenog prošle godine. No… »

Loše vesti: Pripremite se za višu cenu goriva

Kurir 06.05.2016
Nafta u poslednjih mesec dana poskupljuje na berzama, što će se preliti i na naše pumpe. Moguć i rast cena grejanja. Cena nafte na svetskim berzama u stalnom je rastu od početka aprila, tako da srpski vozači treba da se pripreme za poskupljenje… »

Železara Smederevo diže rast privrede preko 2 odsto

Kurir 06.05.2016
Za rast BDP najzaslužniji su veći izvoz i investicije, ali rezultat može biti i bolji zbog privatizacije železare, ocenila Evropska komisija. U „Železari Smederevo“ ponovo je upaljena i druga peć, što će, prema mišljenju Evropske komisije… »

Još jedna otimačina srpske imovine: Na Brezovici preuzeta NIS-ova pumpa

Kurir 06.05.2016
Kosovska agencija za privatizaciju na Brezovici, opština Štrpce, preuzela je NIS-ovu pumpu koju je koristila firma “Simonida” iz Leposavića. ŠTRPCE - Kosovska agencija za privatizaciju danas je na Brezovici na Kosovu i Metohiji preuzela još jednu… »

Mana postala prednost: Srbija jedina profitira od "Bregzita"

Kurir 06.05.2016
Naše evroobveznice su se prethodnog meseca pokazale bolje od poljskih, mađarskih, hrvatskih i rumunskih, zbog čege u ovim zemljama raste zabrinutost od gubitka milijardi evra. Postoji jedna zemlja u kojoj investitori pronalaze sigurnost od sve većeg… »

Bogat plen koji poreznici izbegavaju

Kurir 06.05.2016
„Slučaj Panama“ pokazao je koliko se ništa nije realno globalno promenilo u odnosu državnih poreskih organa prema imućnim pojedincima i korporacijama. Zašto bogati treba da plaćaju porez? To je pitanje iz uvodnog poglavlja nove knjige autora… »

Upozorenje: Igračke i odeća najopasnija roba

Kurir 06.05.2016
Artikle koji su otrovni, mogu da izazovu teške povrede, gušenje ili požar najviše izvozi Kina, pokazao izveštaj Evropske komisije. Garderoba i igračke izazvale su tokom prošle godine najviše uzbuna zbog štetnosti širom evropskog tržišta… »