Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

Erdogan odbio ponudu EU o bezviznom režimu

Nova ekonomija 06.05.2016
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je Evropskoj uniji da neće menjati svoje antiterorističke zakone zarad bezviznog režima koji nudi Brisel. "Vi idite svojim putem, a mi ćemo ići svojim", rekao je Erdogan. Erdoganova poruka Uniji stiže… »

Nastavlja se trend pada broja putnika na aerodromu Nikola Tesla

Nova ekonomija 06.05.2016
Beogradski Aerodrom Nikola Tesla nastavio je trend pada broja putnika i tokom aprila, pokazuju podaci o prometu saobraćaja koji je objavila ova kompanija. Aerodrom je tokom aprila uslužio 365.335 putnika što je smanjenje od 4,2 odsto u odnosu na isti… »

Petreus: Uložili smo u N1 zbog objektivnog informisanja građana i razvoja demokratskih vrednosti

Nova ekonomija 06.05.2016
Jedan od gostiju Sarajevo Business Foruma bio je Dejvid Petreus, predsednik KKR Global Instituta, bivši direktor CIA-e i čovek koji ima bogato iskustvo u Pentagonu kao i doktorat u međunarodnim odnosima i ekonomiji. Na Sarajevo Business Forumu objasnio… »

Verbić će ponuditi ostavku zbog poništavanja konkursa za naučno istraživačke projekte

Nova ekonomija 06.05.2016
Vlada Srbije je na današnjoj sednici poništila konkurs za naučno istraživačke projekte, izjavio je ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić. On je rekao, odgovarajući na pitanja novinara u vladi, da preuzima odgovornost za… »

Matijević: Ako 'Tenis' kupi moju firmu, ne treba mi Kostić da kupim PKB

Nova ekonomija 06.05.2016
Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević za B92 kaže da će ukoliko deo kompanije proda Tenisu, novac uložiti u beogradski PKB. Na pitanje šta bi uradio sa novcem od eventualne prodaje nemačkoj klaničnoj industriji i da li bi možda… »

Kamaraš i ambasador Kine razgovarali o preuzimanju Železare

Nova ekonomija 06.05.2016
Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzmanja srpske farbike od strane novog vlasnika, kompanije Hestil, saopštila je… »

Šabić: Kineska kompanija Mei Ta obrađivala 55.000 zdravstvenih kartona Obrenovčana

Nova ekonomija 06.05.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je danas saopštio da je po službenoj dužnosti pokrenuo postupak nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u beodradskoj opštini… »

Telekom Slovenije bi želeo da kupi Telekom Srbije

Nova ekonomija 06.05.2016
Telekom Slovenije je i dalje zainteresovan za Telekom Srbije, poručio je predsednik Uprave slovenačke kompanije Rudolf Skobe. "Interesuju nas sve priče u kojima možemo da budemo deo veće regionalne ili globalne priče. Telekom Slovenije će morati da… »

Zašto je svinjsko meso u Kini sve skuplje?

Nova ekonomija 06.05.2016
Gradske vlasti Pekinga odlučile su da na tržište plasiraju blizu 3.000 tona zamrznutog svinjskog mesa u naredna dva mesec. Očekuje se da će ta mera dovesti do pada cene mesa za oko 18 odsto, objavio je Vašington Post, pozivajući se na izveštaje… »

Skupe kante za đubre u Leskovcu oduvao vetar jer nisu bile pričvršćene

Nova ekonomija 06.05.2016
Tek postavljene kante u Leskovcu oduvao je vetar jer nisu bile dobro postavljene. Iz leskovačkog budžeta, 78 limenih kanti za smeće nabavljeno je za 1.460.000 dinara, u proseku po nešto više od 18.000 dinara po komadu, a većina njih prilikom… »