Izvor: Pravda arhiva vesti 06.05.2016

Pada sporazum sa unijom? Erdogan odbacio bezvizni režim!

Pravda 06.05.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je Evropskoj uniji da neće menjati antiterorističke zakone svoje zemlje u zamenu za bezvizni režim. "Mi ćemo raditi na svoj način, a vi radite na svoj. Dogovarajte se sa onima sa kojima možete", rekao… »

Matijević prodaje industriju mesa: Kupuje pkb?!

Pravda 06.05.2016
Ne bi li se dokopao najvećeg srpskog poljopivrednog kombinata, Matijević je spreman da proda i svoju industriju mesa. Kada bi od nemačkog Tenisa dobio 100 miliona evra za moju industriju mesa, odmah bih kupio Poljoprivrednu korporaciju Beograd, izjavio… »

London izabrao: Prvi musliman na čelu jedne evropske metropole!

Pravda 06.05.2016
Kandidat laburista Sadik Kan, prema prvim nezvaničnim rezultatima, osvojio je najviše glasova na izborima za gradonačelnika Londona. Ukoliko Kan, sin vozača autobusa iz Pakistana, do kraja brojanja glasova ostane na vrhu, postaće prvi musliman na… »

Izbori od 2014. do 2016: Ko je u "plusu", ko u "minusu"?

Pravda 06.05.2016
BEOGRAD - Objavljivanjem konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora završen je izborni proces posle koga sledi konstituisanje novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije. U odnosu na prethodne izbore, na kojima je prolaz u poslaničke klupe… »

Povampirene ustaše kidišu: Na srpskoj njivi u Popovom polju traktorom ucrtali ogromno "u"! (video)

Pravda 06.05.2016
BANjALUKA - U selu Dvrsnica u Popovom polju u BiH, traktorom je na njivi površine veće od pola hektara ucrtan ustaški simbol. Meštane ovog sela, koji su ovih dana čistili okućnice i put do seoskog groblja, dočekalo je neprijatno iznenađenje kada… »

Ovo je novi parlament: RIK objavio konačne rezultate!

Pravda 06.05.2016
BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, prema kojima je lista okupljena oko SNS osvojila najviše - 1.823.147 (48,25 odsto) glasova, odnosno 131 mandat. U novi saziv… »

Svi članovi odlučuju: Pajtić organizuje do sada neviđene stranačke izbore

Pravda 06.05.2016
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je danas u Nišu da će ta stranka u roku od šest meseci od završetka izbora u Srbiji organizovati redovne stranačke izbore i to neposredne. "Umesto izbora posredstvom delegata, organizovaćemo… »

Preko kurila do novog saveznika: Putin i Abe rešavaju probleme

Pravda 06.05.2016
Japan nije samo sused već i važan partner Rusije u Azijsko-pacifičkom regionu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka sa premijerom Japana Šinzo Abeom u Sočiju. "Zbog poznatih događaja i u političkoj oblasti i u oblasti… »

Britanski ambasador: "Ako se Kosovo i Albanija ujedine, to zvuči kao pretnja"

Pravda 06.05.2016
Britanski ambasador u Prištini Ruairi O'Konel rekao je da ujedinjenje tzv. države Kosova i Albanije, što je želja kosovskog radikalnog opozicionog pokreta Samoopredejenje, zvuči kao pretnja, prenosi danas RTK. - Da budem iskren, kada čujem da će… »

Amerikanci peru ruke: Ustaše u hrvatskoj vladi pripremaju teren za neki novi rat?

Pravda 06.05.2016
Na mestu ministra kulture u hrvatskoj vladi nalazi se ultradešničar i osvedočeni fašista Zlatko Hasanbegović, koji kulturnim ratom priprema teren za budućnost, navodi uticajni američki portal Forin polisi. Pišući o hrvatskoj krajnjoj desnici, u… »