Izvor: Prva arhiva vesti 06.05.2016

Erdogan odbio vize EU: Idite vi svojim putem

Prva 06.05.2016
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je Evropskoj uniji da neće menjati svoje antiterorističke zakone zarad bezviznog režima koji nudi Brisel. "Vi idite svojim putem, a mi ćemo ići svojim", rekao je Erdogan. Erdoganova poruka Uniji stiže… »

Da li smo zaljubljeni ili volimo?

Prva 06.05.2016
„Normalno je biti zaljubljen bar 15 puta dok ne nađemo odgovarajuću osobu za sebe“, kaže doktor Zoran Milivojević koji je gostovao kod Nataše Pavlović u emisiji Praktična žena. Treba praviti razliku između ljubavi i zaljubljenosti… »

Genije iz Čačka Jovan Stević dobio poklone od „150 minuta“

Prva 06.05.2016
Poslednjih nekoliko dana u medijima se govori o Jovanu Steviću, šesnaestogodišnjem genijalcu iz Čačka koji sve vidi u brojkama. Njegov IQ je 150, a svet matematike koja je za mnoge bauk, za njega je šala. Kako ne bi bio kada sa lakoćom izvlači… »

"Zagreb će učiniti sve da kandidatima oteža put ka EU"

Prva 06.05.2016
Zagreb će iskoristiti svoj ucenjivački kapacitet punopravnog člana EU u pokušaju da oteža kandidatima da se nesmetano kreću ka EU integracijama. To je za RTS rekla predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović, navodeći da će… »

Roksanda Babić, voditeljka nove emisije o poljoprivredi „Plodovi dobre zemlje“ od ove subote u 8 časova na Prvoj

Prva 06.05.2016
„Plodovi dobre zemlje” je nova emisija o poljoprivredi koja kreće sa emitovanjem u subotu 7.maja na televiziji Prva od 8 sati. Sve ono što do sada niste imali priliku da čujete ili niste bili zadovoljni odgovorom, moći ćete da čujete iz više… »

Enrike na koncertu u Areni bukvalno u publici!

Prva 06.05.2016
Ostalo je još svega pet dana do koncerta svetskog superstara Enrikea Iglesiasa u Kombank Areni koji ne prestaje da nas iznenađuje. Posle najavljene druge bine u parteru, muzičko-scenski spektakl pojačaće brojni tehnički detalji. Prema Enrikeovoj… »

Preteča selfi štapa: Nasmejaće vas fotografija iz 1934. godine

Prva 06.05.2016
Ne selfiji nisu tvorevina 21. veka! A to, takođe, nije ni selfi štap. Ovu fotografiju možemo da nazovemo: Selfi sa štapom! Danas, kada pored vas nema nikoga da vas uslika vi to uradite sami. Tehnologija vam to dozvoljava. Ali nekada nije tako bilo… »

Alarm za buđenje i ostali izumi stare Grčke bez kojih svet danas ne bi bio isti!

Prva 06.05.2016
Među ovih pet izuma ćete sigurno naći bar jedan, a verovatno i više njih bez kojih ne biste mogli da zamislite život... Sport Početkom 8. veka pre nove ere u Olimpiji su održane prve Olimpijske igre u istoriji, a ponavljale su se na svake četiri… »

Fashion Park proglašen za najbolji Outlet centar u Jugoistočnoj Evropi

Prva 06.05.2016
Fashion Park Outlet centar Inđija proglašen je za najbolji autlet centar u Jugoistočnoj Evropi na 11. godišnjoj dodeli nagrada za nekretnine održanoj u Bukureštu. 11. godišnja SEE dodela nagrada, u organizaciji publikacije Europa Property, održana… »

Izbori od 2014. do 2016. – ko je u "plusu", ko u "minusu"?

Prva 06.05.2016
Beograd -- Objavljivanjem konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora završen je izborni proces posle koga sledi konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije. U odnosu na prethodne izbore, na kojima je prolaz u poslaničke klupe dobilo sedam… »