Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 06.05.2016

Uručene Đurđevdanske nagrade

RT Kragujevac 06.05.2016
Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, poručio je na Dan grada da je cilj gradske vlasti borba za posao i smanjenje siromaštva. On je na svečanoj sednici Skupštine grada ocenio da je najgore prošlo u fiskalnoj konsolidaciji i da se nastavljaju… »

DSS proslavio Đurđevdan

RT Kragujevac 06.05.2016
Gradski odbor Demokratske stranke Srbije obredom sečenja slavskog kolača obeležio je krsnu slavu Đrđevdan. Između dva Đurđevdana, praznika koji Demokratska stranka Srbije obeležava kao svoju krsnu slavu, bilo je veoma turbulentno vreme za DSS u… »

Izložba slika i crteža Jelene Šalinić Terzić

RT Kragujevac 06.05.2016
U galeriji Narodnog muzeja svake godine za Dan grada, predstavlja se umetnik ili grupa umetnika, koji svojim stvaralaštvom afirmišu likovnu scenu grada. Ovoga puta otvorena je izložba slika i crteža Jelene Šalinić Terzić akademske slikarke… »

Večeras tri koncerta

RT Kragujevac 06.05.2016
U večernjem programu za Dan grada su tri koncerta: od 20 časova na Đačkom trgu nastupa Simfonijski orkestar Filološko-umetničkog fakulteta, a od 21 sat ispred Doma omladine polaznici Škole moderne muzike "Oktava" sviraju u čast Borisa… »

Sećanje na pretke

RT Kragujevac 06.05.2016
Album sećanja na pretke u ratovima od 1912. do 1920. godine je naziv izložbe fotografija koja je otvorena u knez Mihajlovom konaku u kompleksu Narodnog muzeja. U pitanju je čitav projekat prikupljanja dokumenata o tom vremenu, a postavka otvorena za… »

Završena Rodina nagradna igra

RT Kragujevac 06.05.2016
Poslednje, četvrto po redu, javno izvlačenje dobitnika Rodine nagradne igre organizovano je danas u Kragujevcu. Izvučena su imena 100 dobitnika led televizora i 2.000 dobitnika malih kućnih aparata. U Rodinoj nagradnoj igri, koja je trajala od 8… »

Održan tradicionalni Dečji karneval

RT Kragujevac 06.05.2016
Jedanaestu godinu za redom, održan je dečiji Đurđevdanski karneval, kome su se pored kragujevačkih učesnika pridružili i gosti iz Vršca, Kruševca, Lazarevca, Batočine, Brusa, kao i prvakinje Srbije, mažoretkinje iz Bele Crkve. Dvočasovna… »

Nova laboratorija u Institutu za javno zdravlje

RT Kragujevac 06.05.2016
Institut za javno zdravlje Kragujevac danas je proslavio svoju slavu, Živonosni istočnik Presvete Bogorodice. Tim povodom svečano puštena u rad nova laboratorija Odeljenja za alergologiju i imunologiju, kao i laboratorija za molekularne analize… »

Borisu u čast

RT Kragujevac 06.05.2016
Posthumno priznanje zaslužnog građanina ove godine dodeljeno je legendarnom pevaču grupe Smak, Borisu Aranđeloviću, koji je preminuo u avgustu 2015. u 67-oj godini života. Muzičku i životnu scenu, ovaj popularni Kragujevčanin napustio je posle… »