Izvor: RTV arhiva vesti 06.05.2016

Klop: Igrali smo iznad očekivanja

RTV 06.05.2016
LIVERPUL - Menadžer Liverpula Jirgen Klop bio je oduševljen posle plasmana u finale Lige Evrope i poručio da je njegov tim zaslužio da se bori za trofej ove sezone. Liverpul je sinoć u revanšu na Enfildu nadoknadio gol minusa i savladao Viljareal… »

Erdogan: Ne menjamo zakone zarad viza

RTV 06.05.2016
ANKARA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da Turska neće promeniti svoje antiterorističke zakone što je EU postavila kao uslov za ukidanje viza turskim državljanima. Erdoganova izjava usledila je dan nakon što je premijer… »

MMF: Rast BDP-a Srbije 1,8 odsto u 2016.

RTV 06.05.2016
Vašington - Međunarodni monetarni fond zadržao je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije na 1,8 odsto za ovu godinu, dok za 2017. predviđa rast od 2,3 odsto. U danas objavljenom izveštaju za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu… »

Janković: O rušenju Savamale i sa premijerom

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će izveštaj postupanju policije tokom rušenja objekata u Savamali objaviti u ponedeljak, a da će ako treba o tom slučaju razgovarati i sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem… »

Vučić i Petreus o investicijama

RTV 06.05.2016
SARAJEVO - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Američkog investicionog fonda (KKR), sa kojima je razgovarao o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama. „Politička… »

Kanada: Požar se i dalje širi

RTV 06.05.2016
FORT MAKMARI - Kanadski zvaničnici su počeli evakuaciju hiljada ljudi iz radnih kampova severno od grada Fort Makmari zbog požara koji se i dalje širi u kanadskoj državi Alberta. Avionom je u četvrtak evakuisano 8.000 ljudi, a danas će biti… »

Turski novinari osuđeni na po pet godina zatvora

RTV 06.05.2016
ISTANBUL - Dvojica turskih novinara osuđena su danas na po pet godina zatvora zbog odavanja državnih tajni, samo par sati nakon što je jednog od njih, Čan Dundara, napadač ispred sudnice pokušao da ubije. Dundar, glavni urednik lista "Čumhurijet"… »

Svečano obeležen Dan Garde Vojske Srbije

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Dan garde i 186 godina od njenog osnivanja svečano je danas obeleženo u kasarni "Dedinje", a predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić istakao je u obraćanju tim povodom da su svojim dosadašnjim radom i izuzetnim zalaganjem pripadnici… »

Matijević bi da proda svoju kompaniju Tenisu i kupi PKB

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević zainteresovan je za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele ukoliko ona i dalje bude na prodaju. Kako prenose današnje dnevne novine on je kazao da bi novac za… »

Sadik Kan postao prvi muslimanski gradonačelnik Londona

RTV 06.05.2016
LONDON - Političar Laburističke partije Sadik Kan (45 ) osvojio je ubedljivu pobedu i postao novi gradonačelnik Londona. Sin vozača autobusa iz Pakistana tako je postao prvi muslimanski gradonačelnik jedne zapadne prestonice, prenosi AFP. Nakon… »