Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

Vučić: Stabilnost uslov razvoja

Večernje novosti 06.05.2016
Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u petak sa predstavnicima američkog investicionog fonda KKR o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa MMF i novim investicijama. PREMIJER Aleksandar Vučić razgovarao je u petak sa predstavnicima američkog… »

Matijević bi da kupi PKB

Večernje novosti 06.05.2016
Ukoliko svoju klanicu proda nemačkom "Tenisu", vlasnik novosadske industrije mesa bi mogao da preuzme beogradski poljoprivredni kombinat. Zainteresovan za još neke kombinate. VLASNIK novosadske industrije mesa "Matijević" Petar Matijević izjavio je da… »

Ambasador Kine u Železari Smederevo

Večernje novosti 06.05.2016
Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razovarao je sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzmanja srpske farbike od strane novog vlasnika. SMEDEREVO - Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš… »

Javne službe u Grčkoj započele trodnevni štrajk

Večernje novosti 06.05.2016
Javne službe obustavile su rad, pošto su zaposleni započeli trodnevni generalni štrajk zbog novih mera štednje koje najavljuje vlada. ATINA - Javne službe u Grčkoj obustavile su danas rad, pošto su zaposleni započeli trodnevni generalni štrajk… »

Telenor nastavlja širenje 4G mreže

Večernje novosti 05.05.2016
Telenor će tokom ove godine investirati još 40 miliona evra u razvoj mreže, zahvaljujući čemu će 50 odsto stanovnika Srbije dobiti pristup 4G internetu, saopštila je danas ta kompanija. Telenor će tokom ove godine investirati još 40 miliona evra… »

Samo bogatašima pravo na "nevidljive" uplate

Večernje novosti 05.05.2016
U srpskim bankama svaki službenik ima mogućnost da dobije pristup stanju na računu klijenata. Na Zapadu radnici ne mogu da znaju koliko građani imaju novca u banci. Mogućnost za zloupotrebu. IAKO na Zapadu šalterski radnik banke ne može da ima uvid… »

Sve o legalizaciji

Večernje novosti 06.05.2016
Ministarstvo građevinarstva odgovara na pitanja čitalaca "Novosti" o Zakonu o ozakonjenju. Pitanja se mogu slati na mejl legalizacija@novosti.rs. Evo šta je najviše zanimalo građane: * IMAM porodičnu kuću od 150 kvadrata za koju je podneta prijava… »

U prošlost odlazi novčanica od 500 evra

Večernje novosti 06.05.2016
Evropska centralna banka prestaje da štampa ljubičaste novčanice evropske valute. Građani ne moraju da žure da menjaju ove apoene jer važe dok postoji i poslednji Najčešće korišćen apoen za pranje novca. JEDNA od najvrednijih novčanica na… »