Politika arhiva vesti 06.05.2016

Janković će o rušenju Savamale razgovarati i s premijerom

SEEbiz 06.05.2016
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će izveštaj postupanju policije tokom rušenja objekata u Savamali objaviti u ponedeljak, a da će ako treba o tom slučaju razgovarati i sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem… »

Nikolić pozvao predsednika Kine da poseti Srbiju

Beta 06.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predsednika Kine Si Djinpinga u posetu Srbiji i predložio da dve zemlje potpišu sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu. Nikolić je zvaničan poziv u posetu kineskom kolegi uputio preko ambasadora… »

Vlada će pomoći, Petnica da unapredi svoj rad

Radio 021 06.05.2016
Vlada Srbije će biti spremna da obezbedi i dodatna sredstva za naučno usavršavanje, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa direktorom Istraživačke stanice Petnica Vigorom Majićem i rukovodiocem programa u Petnici Nikolom… »

Nova stranka: Rušenje u Savamali u korist "Beograda na vodi"

RTS 06.05.2016
Na pres-konferenciji u Novoj stranci, čiji su članovi obraćanje započeli fantomkama, rečeno je da je rušenje u Savamali izvršeno u korist preduzeća "Beograd na vodi". Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić navela je i da se u… »

SNS: Živković sa istom tom fantomkom pljačkao Srbiju

Beta 06.05.2016
Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas skandaloznim "performans" Nove stranke u kojem su na konferenciji na novinare te partije korišćene fantomke. "Da li ste svesni činjenice da (predsednik Nove) Zoran Živković na konferenciji koristi… »

Vulin: Očekujem novu vladu početkom juna

Kurir 06.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas na Gori, na Kosovu i Metohiji, da očekuje početkom juna formiranje nove Vlade Srbije. Vulin je podsetio da je zakonski rok jasan, 30 dana od proglašenja… »

Rok od 30 dana za izveštaje o troškovima u kampanji

RTS 06.05.2016
Politički subjekti koji su učestvovali u izbornoj kampanji dužni su da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaje o troškovima izbornih kampanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora. Agencija na sajtu podseća… »

Svi članovi odlučuju: Pajtić organizuje do sada neviđene stranačke izbore

Pravda 06.05.2016
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je danas u Nišu da će ta stranka u roku od šest meseci od završetka izbora u Srbiji organizovati redovne stranačke izbore i to neposredne. "Umesto izbora posredstvom delegata, organizovaćemo… »

Sporazumi iz Brisela ne mogu da se menjaju jednostrano

Beta 06.05.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da sporazumi iz Brisela ne mogu da se menjaju jednostrano, kako to Priština nastoji da uradi u slučaju Zajednice srpskih opština (ZSO). "Mi primećujemo da pljušte nagrade za… »

Kosor: Dugotrajna blokada Srbije može da bude "bumerang"

B92 06.05.2016
Ljubljana -- Dugotrajna blokada države koja je u pregovaračkom procesu može se vratiti "kao bumerang", izjavila je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor. Ona je ocenila da bi bilo dobro da hrvatska vlada pokrene pregovore sa Srbijom o rešavanju… »