Politika arhiva vesti 06.05.2016

Janković: O rušenju Savamale i sa premijerom

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će izveštaj postupanju policije tokom rušenja objekata u Savamali objaviti u ponedeljak, a da će ako treba o tom slučaju razgovarati i sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem… »

Nikolić pozvao kineskog predsednika u posetu: Nudi sporazum o strateškom partnerstvu

Kurir 06.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uutio je danas zvanični poziv predsedniku NR Kine Si Đinpingu da poseti Srbiju i predložio datum posete, što bi, kako je naveo, bio dobar podsticaj za unapređenje već dobre saradnje dveju zemalja. Kako je… »

Vučić: Vlada će obezbediti nesmetani rad Petnice

Večernje novosti 06.05.2016
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić obećao je pomoć Vlade u omogućavanju nesmetanog rada Istraživačke stanice "Petnica" PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić obećao je pomoć Vlade u omogućavanju nesmetanog rada Istraživačke stanice "Petnica"… »

Nova stranka: Rušenje zarad Beograda na vodi i bez sudske odluke

Blic 06.05.2016
Rušenje u Savamali izvršeno je u korist preduzeća "Beograd na vodi", istakla je danas "Nova stranka" na pres konferenciji u sedištu ove stranke. - Ne ulazim u to da li su ti objekti bili uknjiženi ili nisu. Nije smelo da se dogodi da objekte ruše… »

Nastavak polemike Nove stranke i funkcionera SNS

RTS 06.05.2016
Lider Nove stranke Zoran Živković, "u godini najtežoj za Srbiju, kada je brutalno ubijen premijer Zoran Đinđić, sproveo je najuspešniju policijsku akciju 'Sablja' tokom koje je nivo kriminala u Srbiji sveden na minimum", saopštila je ta partija… »

Vulin: Očekujem formiranje Vlade početkom juna

RTS 06.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je na Gori, na Kosovu i Metohiji, da očekuje početkom juna formiranje nove Vlade Srbije. Vulin je podsetio da je zakonski rok jasan, 30 dana od proglašenja konačnih… »

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije do 4. juna

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Novi saziv Skupštine Srbije trebalo bi da bude konstituisan do 4. juna, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora, a prvu sednicu novog saziva zakazuje dosadašnja predsednica parlamenta Maja Gojković. Republička izborna… »

Pajtić najavio neposredne stranačke izbore

Blic 06.05.2016
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas u Nišu da će ta stranka u roku od šest meseci od završetka izbora u Srbiji organizovati redovne stranačke izbore i to neposredne. - Umesto izbora posredstvom delegata, organizovaćemo… »

Sporazumi iz Brisela ne mogu da se menjaju jednostrano

Beta 06.05.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da sporazumi iz Brisela ne mogu da se menjaju jednostrano, kako to Priština nastoji da uradi u slučaju Zajednice srpskih opština (ZSO). "Mi primećujemo da pljušte nagrade za… »

Kosor: Blokada Srbija može da se vrati kao bumerang

Blic 06.05.2016
Dugotrajna blokada države koja je u pregovaračkom procesu može se vratiti "kao bumerang", izjavila je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor i ocenila da bi bilo dobro da hrvatska vlada pokrene pregovore sa Srbijom o rešavanju otvorenih pitanja… »