Regioni arhiva vesti 06.05.2016

Niš: Udruženja osoba s invaliditetom bez dinara iz budžeta

N1 Info 06.05.2016
Predstavnici 18 organizacija koje u Nišu okupljanju više od 20.000 osoba sa invaliditetom upozorili su da je njihov rad ugrožen, jer od početka godine od budžetom predviđenih 13 miliona dinara nisu dobili ni dinar. Na konferenciji koja je… »

Le: Skupe kante za đubre oduvao vetar!

OK radio 06.05.2016
Tek postavljene kante u Leskovcu oduvao je vetar jer nisu bile dobro postavljene. Iz leskovačkog budžeta, 78 limenih kanti za smeće nabavljeno je za 1.460.000 dinara, u proseku po nešto više od 18.000 dinara po komadu, a većina njih prilikom… »

Kragujevac: Održana svečana sednica Skupštine grada

iKragujevac 06.05.2016
U prisustvu ambasadora Palestine, Rumunije i Belorusije, predstavnika ambasade Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika Univerziteta, verskih zajednica, pravosuđa, državnih institucija i organizacija… »

Uručene Đurđevdanske nagrade

RT Kragujevac 06.05.2016
Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, poručio je na Dan grada da je cilj gradske vlasti borba za posao i smanjenje siromaštva. On je na svečanoj sednici Skupštine grada ocenio da je najgore prošlo u fiskalnoj konsolidaciji i da se nastavljaju… »

Oprez: Policija gađa!

OK radio 06.05.2016
Pripadnici Policijske uprave u Vranju izvršiće bojeva gađanja tokom nekoliko dana maja, na strelištima u rejonima sela Stubal i Reljan, saopštila je vranjska policija. Gađanje na strelištu u selu Stubal u opštini Vladičin Han, obaviće se od 09… »

Ko će voditi Kragujevac naredne četiri godine

Politika 06.05.2016
Najverovatnije će naprednjaci, pošto su posle ponovljenih izbora ostali bez apsolutne većine, vlast formirati sa koalicijom SPS–JS. Kragujevac – Iako se još meri postizborni puls, neke stranke su započele razgovore oko buduće skupštinske… »

DSS proslavio Đurđevdan

RT Kragujevac 06.05.2016
Gradski odbor Demokratske stranke Srbije obredom sečenja slavskog kolača obeležio je krsnu slavu Đrđevdan. Između dva Đurđevdana, praznika koji Demokratska stranka Srbije obeležava kao svoju krsnu slavu, bilo je veoma turbulentno vreme za DSS u… »

Izbori i mito: Aktivistkinja js puštena iz pritvora

Blic 06.05.2016
Rešenjem Osnovnog suda u Vranju ukinut je pritvor do 30 dana Dragani Nakić, koja je osumnjičena za krivično delo davanja i primanja mita na jednom biračkom mestu. Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Mirjana Vukoičić Jović potvrdila je da će… »

Izložba slika i crteža Jelene Šalinić Terzić

RT Kragujevac 06.05.2016
U galeriji Narodnog muzeja svake godine za Dan grada, predstavlja se umetnik ili grupa umetnika, koji svojim stvaralaštvom afirmišu likovnu scenu grada. Ovoga puta otvorena je izložba slika i crteža Jelene Šalinić Terzić akademske slikarke… »

Večeras tri koncerta

RT Kragujevac 06.05.2016
U večernjem programu za Dan grada su tri koncerta: od 20 časova na Đačkom trgu nastupa Simfonijski orkestar Filološko-umetničkog fakulteta, a od 21 sat ispred Doma omladine polaznici Škole moderne muzike "Oktava" sviraju u čast Borisa… »