Regioni arhiva vesti 06.05.2016

Niška udruženja OSI nezadovoljna jer čekaju na odobren novac

Južne vesti 06.05.2016
Niš Aktivnosti koje su planirali ne mogu da obave, a već duguju za struju, vodu i zakupninu prostora, pa niška udruženja osoba sa invaliditetom traže odgovor od nadležne gradske uprave zašto im još nisu uplaćena sredstva koja su dobili na… »

Le: Skupe kante za đubre oduvao vetar!

OK radio 06.05.2016
Tek postavljene kante u Leskovcu oduvao je vetar jer nisu bile dobro postavljene. Iz leskovačkog budžeta, 78 limenih kanti za smeće nabavljeno je za 1.460.000 dinara, u proseku po nešto više od 18.000 dinara po komadu, a većina njih prilikom… »

Održana svečana sednica Skupštine grada

Ritam grada Kg 06.05.2016
U prisustvu ambasadora Palestine, Rumunije i Belorusije, predstavnika ambasade Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika Univerziteta, verskih zajednica, pravosuđa, državnih institucija i organizacija… »

Uručene Đurđevdanske nagrade

RT Kragujevac 06.05.2016
Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, poručio je na Dan grada da je cilj gradske vlasti borba za posao i smanjenje siromaštva. On je na svečanoj sednici Skupštine grada ocenio da je najgore prošlo u fiskalnoj konsolidaciji i da se nastavljaju… »

Oprez: Policija gađa!

OK radio 06.05.2016
Pripadnici Policijske uprave u Vranju izvršiće bojeva gađanja tokom nekoliko dana maja, na strelištima u rejonima sela Stubal i Reljan, saopštila je vranjska policija. Gađanje na strelištu u selu Stubal u opštini Vladičin Han, obaviće se od 09… »

Promene u „doigravanju”, počinje drugo poluvreme

Kragujevačke 06.05.2016
Naprednjaci ostali bez apsolutne većine u gradskoj Skupštini, koalicija SPO - LDP prešla cenzus - to je rezultat ponovljenih izbora u Beloševcu i Petrovcu. Sada počinje drugo izborno poluvreme koje će se igrati mimo volje građana, jer će same… »

DSS proslavio Đurđevdan

RT Kragujevac 06.05.2016
Gradski odbor Demokratske stranke Srbije obredom sečenja slavskog kolača obeležio je krsnu slavu Đrđevdan. Između dva Đurđevdana, praznika koji Demokratska stranka Srbije obeležava kao svoju krsnu slavu, bilo je veoma turbulentno vreme za DSS u… »

Izbori i mito: Aktivistkinja js puštena iz pritvora

Blic 06.05.2016
Rešenjem Osnovnog suda u Vranju ukinut je pritvor do 30 dana Dragani Nakić, koja je osumnjičena za krivično delo davanja i primanja mita na jednom biračkom mestu. Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Mirjana Vukoičić Jović potvrdila je da će… »

Izložba slika i crteža Jelene Šalinić Terzić

RT Kragujevac 06.05.2016
U galeriji Narodnog muzeja svake godine za Dan grada, predstavlja se umetnik ili grupa umetnika, koji svojim stvaralaštvom afirmišu likovnu scenu grada. Ovoga puta otvorena je izložba slika i crteža Jelene Šalinić Terzić akademske slikarke… »

„Neverne bebe” i simfonijski orkestar

Kragujevačke 06.05.2016
U okviru obeležavanja Dana grada ove godine na Đurđevdan biće organizovana čak dva koncerta. Naime, najpre će nastupiti simfonijski orkestar FILUM-a, na Đačkom trgu od 20 časova, a potom i grupa „Neverne bebe”, od 21 čas, ali na Trgu kod… »