Vojvodina arhiva vesti 06.05.2016

Novi direktor preuzeo dužnost u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Blic 06.05.2016
Patrik Drid, vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, danas oko 10 sati uspeo je da uz asistenciju policije uđe u ovu ustanovu i preuzme upravljanje. Novog direktora i policajce prvo u školu nije hteo da pusti… »

Besplatan kurs akademskog pisanja u Američkom kutku

RTV 06.05.2016
NOVI SAD - Američki kutak u Novom Sadu, u okviru programa poslovnog engleskog, organizuje besplatan kurs akademskog pisanja na engleskom jeziku. Rok za prijavu je 15. maj. Kurs je namenjen studentima i postdiplomcima koji žele da nastave svoju karijeru… »

Osnovci otkrivali tajne astronomije

Subotica.com 06.05.2016
U okviru projekta "Kosmo(p)lov - Csillagles" 65 učenika trećih i četvrtih razreda OŠ „Sečenji Ištvan” imalo je priliku da sa studentima Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku za koje je ova osnovna škola i škola-vežbaonica, uz… »

Izvršitelji izbacuju Društvo književnika zbog duga "Poslovnom prostoru"

Radio 021 06.05.2016
Društvo književnika Vojvodine mora da se iseli iz prostorija u Ulici Braće Ribnikara 5 zbog 450.000 dinara duga za zakup. Kako 021 saznaje od Jovana Zivlaka, predsednika tog udruženja, "Poslovni prostor" je poslao izvršitelje i književnicima dao rok… »

Reciklaža u Novom Sadu: Nemoguća misija

Moj Novi Sad 06.05.2016
Recikliranje otpadnog materijala u Srbiji još uvek je na niskom nivou. U našem gradu postojalo je 600 pet-kontejnera, ali je većina oštećena, uništena ili ukradena. Mali broj onih koji su opstali premešten je na deponiju radi popravke. Građani… »

NVO: Smena Arežine - demonstracija sile SNS i Vučića

N1 Info 06.05.2016
Nevladine organizacije iz Srbije ocenile su da je smena Slobodana Arežine sa mesta programskog direktora Radio televizije Vojvodine samo početak "upodobljavanja" tog medija i pretvaranja ovog javnog servisa u "još jedan medij u službi autoritarne… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 19 beba

Moj Novi Sad 06.05.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: TROJKE: Svetlana Arvaji iz Crvenke (dečaci) DEVOJČICE: Arbena Namani, Olivera Roža, Nermina Bekteši, Slađana Kovačević i Bojana… »

Podrška vrednija od novca

Dnevnik 06.05.2016
PALIĆ: Na poslednjem konkursu za filmske festivale programa Kreativna Evropa i potprograma MEDIA za podršku projektima iz oblasti audio-vizuelnih umetnosti, koji finansira Evropska komisija, Festival evropskog filma Palić je dobio sredstva u visini od… »

Exit 2016: David Guetta priprema spektakl na glavnoj bini (VIDEO)

Moj Novi Sad 06.05.2016
Najuticajniji svetski muzički producent i didžej nastupiće u petak 8. jula na EXIT festivalu. Najpoznatiji svetski producent nedavno je u anketi Play radija proglašen za najtraženijeg izvođača u Srbiji, uz pop divu Adele, te grupe The Prodigy i… »

Uz stručnjake do titule

Dnevnik 06.05.2016
Organizacioni odbor „EPK Novi Sad 2021” imenovao je članove Umetničkog saveta, kao važnog segmenta kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu. kulture 2021. Cilj tog tela, sastavljenog od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti kulturnog i… »