Vojvodina arhiva vesti 06.05.2016

Viša poslovna škola: Novi VD direktor obio bravu i preuzeo dužnost

Moj Novi Sad 06.05.2016
Patrik Drid, novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, danas oko 10 časova uspeo je da uđe u tu ustanovu uz asistenciju policije i da preuzme upravljanje školom. Patrik Drid prvi put je… »

Besplatan kurs akademskog pisanja u Američkom kutku

Radio 021 06.05.2016
Američki kutak u okviru programa poslovnog engleskog, organizuje besplatan kurs akademskog pisanja na engleskom jeziku. Kurs je namenjen studentima i postdiplomcima koji žele da nastave svoju karijeru u inostranstvu ili objavljuju svoje radove na… »

Osnovci otkrivali tajne astronomije

Subotica.com 06.05.2016
U okviru projekta "Kosmo(p)lov - Csillagles" 65 učenika trećih i četvrtih razreda OŠ „Sečenji Ištvan” imalo je priliku da sa studentima Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku za koje je ova osnovna škola i škola-vežbaonica, uz… »

Izvršitelji izbacuju Društvo književnika zbog duga "Poslovnom prostoru"

Radio 021 06.05.2016
Društvo književnika Vojvodine mora da se iseli iz prostorija u Ulici Braće Ribnikara 5 zbog 450.000 dinara duga za zakup. Kako 021 saznaje od Jovana Zivlaka, predsednika tog udruženja, "Poslovni prostor" je poslao izvršitelje i književnicima dao rok… »

Reciklaža u Novom Sadu: Nemoguća misija

Moj Novi Sad 06.05.2016
Recikliranje otpadnog materijala u Srbiji još uvek je na niskom nivou. U našem gradu postojalo je 600 pet-kontejnera, ali je većina oštećena, uništena ili ukradena. Mali broj onih koji su opstali premešten je na deponiju radi popravke. Građani… »

NVO: Upodobljavanje RTV; Sindikat: Podrška UO

RTV 06.05.2016
NOVI SAD - Nevladine organizacije iz Srbije ocenile su danas da je smena Slobodana Arežine sa mesta programskog direktora Radio televizije Vojvodine (RTV) samo početak "upodobljavanja" tog medija i pretvaranja ovog javnog servisa u "još jedan medij u… »

Rođeno deset dečaka i devet devojčica

NoviSad.com 06.05.2016
Novi Sad - Od četvrtka ujutru do danas u isto vreme, u Betaniji rođeno 19 beba: devet devojčica i deset dečaka. Tri dečaka je rodila Svetlana Arvaji (Crvenka). Majke devojčica su Bojana Zeković-Đokić, Slađana Kovačević, Arbena Namani, Olivera… »

Podrška vrednija od novca

Dnevnik 06.05.2016
PALIĆ: Na poslednjem konkursu za filmske festivale programa Kreativna Evropa i potprograma MEDIA za podršku projektima iz oblasti audio-vizuelnih umetnosti, koji finansira Evropska komisija, Festival evropskog filma Palić je dobio sredstva u visini od… »

Dejvid Geta 8. jula na Exitu

RTV 06.05.2016
NOVI SAD - Najuticajniji svetski muzički producent i di-džej Dejvid Geta nastupiće 8. jula na "Exit" festivalu, najavili su danas organizatori. Geta je nedavno je u anketi "Play radija" proglašen za najtraženijeg izvođača u Srbiji, uz pop pevačicu… »

Uz stručnjake do titule

Dnevnik 06.05.2016
Organizacioni odbor „EPK Novi Sad 2021” imenovao je članove Umetničkog saveta, kao važnog segmenta kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu. kulture 2021. Cilj tog tela, sastavljenog od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti kulturnog i… »