Beograd arhiva vesti 09.05.2016

Čepurin o Besmrtnom puku u Beogradu

Beta video 09.05.2016
BEOGRAD - Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin podsetio je danas novinare i na današnju manifestaciju ``Besmrtni puk`` koja se održava u znak sećanja i počasti svima koji su poginuli u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu, Ova manifestacija se… »

Ždanovu i Tolbuhinu ulice na Novom Beogradu

N1 Info 09.05.2016
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će Skupština Beograda na sednici u maju prihvatiti inicijativu da sovjetski maršal Fjodor Tolbuhin i general Vladimir Ždanov dobiju ulice "dostojne onoga što su učinili" za oslobođenje Beograda. Sovjetskim… »

Šta znaš o saobraćaju: AMSS uspešno organizovao gradsko takmičenje u Pionirskom gradu (foto)

Telegraf 09.05.2016
U organizaciji AMSS danas je u Pionirskom gradu, kao i u svim okruzima u Srbiji, održano 47. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" Ovo gradsko takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično… »

Noć u Beogradu: Jedna osoba lakše povređena u saobraćajnoj nezgodi

Večernje novosti 09.05.2016
Jedna osoba lakše je povređena u saobraćajoj nezgodi koja se prošle noći dogodila u Beogradu, izjavila je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Jedna osoba lakše je povređena u saobraćajoj nezgodi koja se prošle noći dogodila u Beogradu… »

Počeo upis u vrtiće: "Bitka" za 6.950 mesta

Blic 09.05.2016
Upis mališana u predškolske ustanove počeo je danas i trajaće sve do 20. maja, a u ponudi će biti 6.950 mesta, ili oko hiljadu manje nego prošle godine. Iako se nedavno spominjao podatak da se na listi čekanja u 17 predškolskih ustanova nalazi… »

Žena pretila da će skočiti s terase zbog prinudnog iseljenja

N1 Info 09.05.2016
Žena iz beogradskog naselja Mirjevo, u čiji stan su došli sudski izvršitelji kako bi je iselili, pretila je da će skočiti sa terase. Ovaj događaj pokazuje šta sve može da vam se dogodi u Srbiji, kada nema institucije koja bi vas zaštiti. Tamo su… »

Sudar na pančevcu: Povređene dve osobe

Blic 09.05.2016
U Bulevaru Despota Stefana na uključenju za Pančevački most jutros u 7.52 sati dogodila se saobraćajna nezgoda. Kako saopštavaju iz MUP-a, dva putnička vozila su učestvovala u sudaru, a kako potvrđuju iz Hitne pomoći, lakše su povređene dve… »

Danas će Sunce biti crno: Evo zašto je opasno gledati ga (video)

Telegraf 09.05.2016
Direktno gledanje u Sunce bez zaštite dovodi do trajnog oštećenja očiju. Danas u popodnevnim časovima planeta Merkur će biti ispred sunčevog diska, saopštilo je Astronomsko društvo “Ruđer Bošković” iz Beograda. SUTRA JE NEBESKI SPEKTAKL… »

Zaključak Zaštitnika građana: Janković: U Savamali prekršena prava sugrađana

Blic 09.05.2016
U beogradskom naselju Savamala, 25. aprila 2016. godine, većem broju sugrađana prekršena su prava na slobodu i bezbednost, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta i zaštitu imovine, i to drskim i nasilničkim, vandalskim ponašanjem veće… »

Naslednici predratnog bankara ne odustaju od vile

Večernje novosti 09.05.2016
Vrhovni kasacioni sud odrediće sudbinu zgrade u Kralja Milutina 6. Kuća predratnog bankara prodata tokom parnica. SUDBINA vile u Ulici kralja Milutina 6, i posle četiri godine "jurenja" po sudovima, još nije rešena. Apelacioni sud prošlog meseca… »