Društvo arhiva vesti 09.05.2016

Nikolić: Srbija u Evropu celovita – tako ili nikako

Dnevnik 09.05.2016
– Zrenjanin je domaćin Dana Vojske Srbije iz više razloga – taj grad je oduvek bio primer složnog života različitih nacija i simbol zajedničkog otpora. nebrojenim neprijateljima. Zrenjanin je oličenje istrajnosti, prihvatanja različitosti… »

Šta je zaštitnik građana otkrio o "beogradskim fantomima"?

Vesti online 09.05.2016
Zaštitnik građana Saša Janković objavio je Izveštaj o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici, u kojem navodi da beogradska policija nije blagovremeno i efikasno postupila po prijavama građana, te da je reč o organizovanom kršenju njihovih prava… »

Matematičari iz Srbije osvojili prvo mesto na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Nova ekonomija 09.05.2016
Matematička ekipa Srbije osvojila je prvo mesto na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Tirani, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije. Mladi matematičari su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili dve zlatne… »

Mekalister: EU neće biti kompletna bez Srbije

Danas 09.05.2016
Poruka izvestioca EP za Srbiju povodom Dana Evrope SPECIJALNO ZA DANAS. Brisel, Beograd - Dan Evrope označava podsetnik na 9. maj 1950, kada je Robert Šuman, jedan od osnivača EU, sačinio svoju "Šumanovu deklaraciju", skicirajući viziju o… »

Veliki intervju Nede Arnerić: Bože, deco, šta da vam radim kada se niste ranije rodili

Nedeljnik 09.05.2016
Pročitajte veliki, možda i jedini intervju Nede Arnerić u kom je ovako otvoreno govorila o sebi. Malo je onih koje vest o nesreći (vidi link) Nede Arnerić nije pogodila. Odgovor na pitanje zašto je to tako i zašto je ona simbol jednog vremena… »

Ništa od lepog vremena do kraja maja: U četvrtak stiže naglo zahlađenje sa kišom!

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - U Srbiji će sutra, najpre u zapadnim i jugozapadnim, a po podne i uveče i u ostalim krajevima zemlje, doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, pre podne jugoistočni, po podne… »

Otvoreno pismo novinara i urednika RTV-a

RTV 09.05.2016
NOVI SAD - Novinari i urednici Radio-televizije Vojvodine izrazili su zabrinutost da bi nagle i nejasno obrazložene kadrovske promene u RTV-u mogle da naruše teško stečeni ugled pokrajinskog javnog servisa i poverenje građana. U otvorem pismu više… »

Danas počinje upis dece u vrtiće preko interneta

Nova ekonomija 09.05.2016
Upis dece u predškolske ustanove počinje danas i trajaće do 20. maja, a liste upisanih mališana biće objavljene 13. juna. Umesto u redovima i pred šalterima, građani Beograda će od danas moći decu da upisuju i uz pomoć interneta, putem… »

Goran Marković: Postali smo desničarska država koja je na korak od fašizma

Nova ekonomija 09.05.2016
Uzlet profašističkih i ultradesničarskih organizacija, rehabilitacija zločinaca i promovisanje fašizma koji je u srži kriminalnih akcija navijačkih grupa i ljudi u fantomkama daju podstreka za propitivanje društvene klime u kojoj su takve… »

Dobri uslovi za saobraćaj, radovi kod Horgoša

RTS 09.05.2016
Saobraćaj van većih gradova umerenog je intenziteta, a obavlja se bez zastoja uz dobru vidljivost i po suvim kolovozima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Danas u 8.00 časova počinju radovi na auto-putu E-75, na prvom kilometru od graničnog… »