Izvor: BizLife arhiva vesti 09.05.2016

U Savamali drsko „rušena“ prava građana

BizLife 09.05.2016
Foto: Beta U slučaju rušenja objekata u Savamali 25. aprila rаdi se o „orgаnizovаnom kršenju prаvа grаđаnа“, pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala, saopštio je zaštitnik građana Saša Janković. U saopštenju… »

Izjava dana: Nebojša iz Beograda odbija poslušnost?

BizLife 09.05.2016
Foto: Beta Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović upitan da li će se na predstojećoj skupštini naprednjaka razgovarati o ponovnoj saradnji sa socijalistima „U SNS ljudi vole i poštuju Vučića i tu smo potpuno jedinstveni. Ali i pored toga neće… »

„Panamski papiri“: Objavljeno 214.000 ofšor računa

BizLife 09.05.2016
Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) objavio je ogromnu bazu dokumenata, koja se odnose na skoro 214.000 ofšor računa, koji obuhvataju najmanje 21 destinaciju – od Nevade (SAD) do Hong Konga i Britanskih devičanskih ostrva. ICIJ… »

EU možda malo olakša Grčkoj

BizLife 09.05.2016
Radna grupa Evrogrupe trebalo bi da za sledeći sastanak ministara finansija evrozone analizira moguće mere za olakšanje dužničkog tereta Grčkoj, objavili su šef Evrogrupe Jeroen Dijsselbloem i komesar za ekonomske poslove Pierre Moscovici… »

Sf biznis – svemirsko rudarstvo

BizLife 09.05.2016
U saradnji sa dve vodeće američke kompanije za istraživanje svemira, Luksemburg planira da kroz pet godina postane vodeći u rudarenju asteroida. „Stvari su se poprilično zakuvale nakon što smo u februaru objavili javnosti našu nameru da postanemo… »

Velike kupovine su prošlost

BizLife 09.05.2016
Velike kupovine u Srbiji su otišle u prošlost, kupci sada češće idu i to u manje prodavnice, ali daleko manje kupuju. Naš potrošač sada uglavnom prati akcije i sniženja koje nude veliki trgovinski lanci i češće odlazi u planske nabavke. Ljudi… »

BDP u prvom kvartalu realno veći za 3,5 odsto

BizLife 09.05.2016
Realni međugodišnji rast bruto domaćeg proizvoda u prvom tromesečju 2016. godine bio je 3,5 odsto, saopštila je Narodna banka Srbije. Kako se navodi, u istom periodu, prema fleš oceni Republičkog zavoda za statistiku koja je objavljena 4. maja… »

Ostavka austrijskog kancelara

BizLife 09.05.2016
Austrijski kancelar Verner Fajman (Werner Faymann) saopštio je da podnosi ostavku na sve državne i partijske funkcije. Fajman je u kratkom obraćanju novinarima rekao da je doneo odluku da se povuče kako sa mesta lidera Socijaldemokratske partije, tako… »

Iskustva najboljih: Kako je Španija postala lider u poljoprivredi

BizLife 09.05.2016
Španija je zahvaljujući modernizaciji u oblasti poljoprivrede postala jedan od evropskih, ali i svetskih lidera u tom sektoru. U ovoj zemlji se poljoprivredom bavi milion ljudi, registrovano je isto toliko farmi, a iskorišćeno 24,8 miliona hektara… »

Ikea traži menadžere i stručnjake u Srbiji

BizLife 09.05.2016
Švedska kompanija Ikea raspisala je oglas za zapošljavanje prvih 10 radnika u Srbiji, u sklopu priprema za otvaranje prve robne kuće. Ikea u prvom krugu zapošljavanja traži menadžere i stručnjake različitih specijalnosti za radna mesta u robnoj… »