Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 09.05.2016

Nikolić: U Evropu da uđemo celoviti

Danas 09.05.2016
Proslava Dana vojske Srbije i Dana pobede. Zrenjanin - Ponosni smo na svoju slobodarsku tradiciju, na pretke koji su nam ostavili otadžbinu, pobede su sastvani deo istorije Srbije kako u dva narodna ustanka tako i u dva svetska rata nakon kojih je… »

Ombudsman danas o fantomima iz Savamale

Danas 09.05.2016
I dalje nepoznato ko je srušio desetak privatnih objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu. Beograd - Zaštitnik građana Saša Janković, danas bi, kako je najavljivao, trebalo da objavi izveštaj kontrole koju je sproveo povodom rušenja objekata u… »

Mekalister: EU neće biti kompletna bez Srbije

Danas 09.05.2016
Poruka izvestioca EP za Srbiju povodom Dana Evrope SPECIJALNO ZA DANAS. Brisel, Beograd - Dan Evrope označava podsetnik na 9. maj 1950, kada je Robert Šuman, jedan od osnivača EU, sačinio svoju "Šumanovu deklaraciju", skicirajući viziju o… »

Goran Marković: Na korak smo od fašizma

Danas 08.05.2016
Zašto država dozvoljava neonacističke tribine i promocije. Beograd - - Uzleti profašističkih i ultradesničarskih organizacija, rehabilitovanje zločinaca i promovisanje fašizma, koji je nadalje u srži kriminalnih akcija navijačkih grupa i ljudi u… »

Dinkićeva doktrina

Danas 09.05.2016
Nakon južnokorejske Jure, još jedna tema koja se bavi odnosom investitora i radnika je uzburkala javnost. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je izjavio da su kineskom investitoru dati na uvid medicinski podaci građana Obrenovca da bi se… »

Odgovornost i zakoni o privatizaciji

Danas 09.05.2016
Evropska komisija i Evropski parlament zatražili su 2011, odnosno 2012. godine od Vlade Srbije preispitivanje 24 sporne privatizacije iz perioda 2004-2011. Radi se o nekoliko slučajeva. Preduzeće uvek ima neke obaveze prema drugim licima (nekom duguje… »

Od Kaspijskog mora do Dunava

Danas 09.05.2016
SEĆANJE: Velike žrtve Azerbejdžanaca u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu Hteli bismo posebno da istaknemo da se više od 1.000 azerbejdžanskih vojnika borilo i poginulo za oslobođenje Beograda i cele Jugoslavije. U skladu sa… »

Želimo da radimo bez političkih pritisaka

Danas 09.05.2016
Otvoreno pismo novinara i urednika RTV Vojvodine PISMO. Novinari i urednici Radio-televizije Vojvodine zabrinuti su da bi nagle i nejasno obrazložene kadrovske promene mogle da naruše teško stečen ugled pokrajinskog javnog servisa i poverenje… »

Doktorirao Miloljub Albijanić

Danas 09.05.2016
Bivši visoki funkcioner G17 plus Miloljub Albijanić doktorirao je danas na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Naziv njegove doktorske teze je. "Apstrakcija i primena matematičke analize u nastavi na tehničkim fakultetima", a mentor mu je… »

EU i Srbija

Danas 09.05.2016
Malo je reći da ovogodišnji 9. maj EU obeležava u znaku političkih previranja kao u najkritičnijim momentima Hladnog rata. Geopolitička situacija je složenija na jedan novomilenijumski način, koji je u isto vreme i drastično različit i… »