Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 09.05.2016

Ostavka Pavićevića na sve funkcije

Danas 09.05.2016
Beograd - Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević saopštio je da je podneo ostavku na sve stranačke funkcije, ali da ostaje član stranke. Pavićević je svoju odluku obrazložio rečima da na vanrednim parlamentarnim izborima i lokalnim… »

Mihajlović: Vučić odlučuje

Danas 09.05.2016
Beograd - Odluku o sastavu nove Vlade doneće sam Aleksandar Vučić na osnovu rezultata prethodnih ministara, a ne na osnovu medijskih spekulacija, izjavila je danas potpredsednica SNS, Zorana Mihajlović. Sasvim je prirodno da nakon izbora ima puno… »

Nikolić: Ne može EU da zavisi od Hrvatske

Danas 08.05.2016
Ako Hrvatska postavi branu Srbiji da bude članica Evropske unije (EU) onda jadna i ta EU, ako članstvo Srbije u EU zavisi od toga šta će reći Hrvatska jadna je ta EU, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, navodeći da "mi takvu EU ne… »

Mićunović: Povući ću se kada ja to budem hteo

Danas 08.05.2016
Građani na društvenim mrežama traže od rukovodstva DS promenu pojedinih od 16 budućih poslanika Dušan Milisavljević: DS me je stavljanjem na listu pod brojem 17 pokazao šta o meni misli. Beograd - - Onog trenutka kada je postalo jasno da je… »

Goran Knežević će se lakše nositi sa Šešeljem

Danas 08.05.2016
Naprednjaci imaju predlog za novog predsednika Skupštine Srbije, tvrde izvori Danasa Kao bivši funkcioner DS, dobro poznaje demokrate i stranke koje su proizašle iz te stranke, a posebno Bojana Pajtića, sa kojim je odranije u sukobu. Beograd - Goran… »

Oleksandar Aleksandrović: Odluka značajna i za Srbiju

Danas 09.05.2016
Ambasador Ukrajine povodom preporuke EK o viznoj liberalizaciji Očekujem povećanje broja ukrajinskih turista u Srbiji, kaže naš sagovornik. Beograd - Hteo bih da naglasim da će ova odluka EU biti od pozitivnog značaja i za Srbiju posto će konačno… »

NIŠ: SNS i SPS nemaju većinu

Danas 09.05.2016
Niš - Na ponovljenim opštinskim izborima u gradskoj opštini Medijana, najvećoj od pet niških gradskih opština i jednoj od najvećih gradskih opština u Srbiji, u kojoj je pravo glasa imalo 81.000 građana, naprednjaci su osvojili deset od ukupno 27… »

Nikolić:Vučiću mandat

Danas 08.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će mandat za sastav nove vlade poveriti predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, pošto je pobeda SNS na izborima zaista upečatljiva i jasna. Ja mislim da neću morati čak ni da… »